Raspaljena euforija u Gornjem Vakufu: Susret s Vogošćom ocijenjen kao meč sezone
Navijači u subotu pripremaju neviđenu atmosferu

Razočarali u Goraždu

Raspaljena euforija u Gornjem Vakufu: Susret s Vogošćom ocijenjen kao meč sezone

Sloga iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja ni u četvrtom pokušaju nije uspjela ostvariti niz nepobjedivosti na gostujućim terenima.

I sami svjesni da su bodovi sa strane od velikog značaja, ekspedicija Sloge umor od puta do Goražda pokušala je eliminirati odlaskom u karantin, pa su igrači dan ranije krenuli u Goražde.

Iz kluba su pohvalili uslugu gdje su odsjeli kao i domaćine, prije svega Adu Muhića, predstavnika ekipe Goražda koji je bio Slogi na raspolaganju te je ekipi omogućio da odradi i jutarnji trening pred utakmicu.

Prvo poluvrijeme moglo bi dobiti prolaznu ocjenu dok u drugom ponovo Sloga doživjela neshvatljiv pad. Najviše od svega zakazala je borbenost ekipe koja je krasila ekipu u Visokom i Trebinju pa je poraz bio neminovan (29:22).

Sloga je u Goraždu dakle razočarala, a ono što je očekuje u narednim danima je zaista težak i žustar raspored srijeda - subota. Dodatni problem ambicijama stvara ne toliko široka klupa, pa je pred igračima izuzetno težak period.

Prvo iskušenje imat će već u srijedu u okviru Kupa, gdje će ekipa pokušati ostvariti prvi gostujući trijumf, a onda će sve oči i misli biti uprte u subotnji duel sa Vogošćom.

U klubu su ovaj susret proglasili za meč sezone i najtežu moguću utakmicu protiv ekipe koja ima šampionske ambicije i koju je preuzeo slavni trener Kasim Kamenica.

Bez dileme će dvorana u Gornjem Vakufu-Uskoplju predstavljati grotlo, već sada se traži karta više, kao i protiv Iskre Bugojno u maju kada se odlučivalo o plasmanu u Premijer ligu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

S obzirom na jako veliko interesovanje utakmica će biti odigrana u subotu od 18 sati, a postoji i mogućnost direktnog TV prijenosa. Osim najavljenih zvanica, iz kluba su obavijestili da će utakmici prisustvovati i selektor Bilal Šuman

Karte će biti puštene u pretprodaju već u četvrtak, a cijena se neće mjenjati bez obzira na važnost i značaj derbi-utakmice.

Top Komentari

PaulGazza
A majku mu culicu bar si ovo trebao predstaviti kao izvjestaj kluba a ne kao svoje djelo!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi