Rastali se Raul Goznales i Makedonija
Španski stručnjak završio je svoju epizodu u Makedoniji

Jedan od najboljih rukometnih trenera završio je svoju epizodu u Makedoniji

Rastali se Raul Goznales i Makedonija

E. Dindić

Rukometni savez Makedonije i njihov selektor Raul Gonzales sporazumno su se razišli. 

Nakon dva velika takmičenja, gdje je ovaj španski trener predvodio reprezentaciju Makedonije, te pet godina koliko je proveo u makedonskom rukometu vodeći i Vardar jedan od najboljih rukometnih trenera završio je svoju epizodu na Balkanu.

"Uzimajući u vidu potrebe muške seniorske reprezentacije da ima selektora koji je svakodnevno posvećen selekciji, kao i udaljenost i profesionalne obaveze koji ima sadašnji selektor, obije strane su se dogovorile oko prekida saradnje. Željeli bismo da se zahvalimo Raulu Gonzalesu za dosadašnji posao koji je obavio sa našom selekcijom, te mu poželimo svako dobro i mnogo uspjeha u nastavku karijere", stoji u Saopštenju rukometnog saveza ove zemlje.

Makedonija je na nedavnom Svjetskom prvenstvu osvojila 15. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi