Poraz Srbije za kraj, Island izbacio Makedoniju

Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj

Poraz Srbije za kraj, Island izbacio Makedoniju

Pobjeda Brazila nad Korejom značila je i kraj svih nada za reprezentaciju Srbije koja je tako izgubile bilo kakvu šansu za narednu fazu Svjetskog prvenstva.

Srbija je večeras u Berlinu odigrala svoj zadnji meč na SP-u i upisala poraz od selekcije Njemačke rezultatom 31:23.

Prvo poluvrijeme je donijelo koliko-toliko izjednačen rukomet, ali se Nijemci u finišu istog odljepljuju na +4.

Na odmor se otišlo vodstvom Njemačke od 16:12, da bi jedan od domaćina Svjetskog prvenstva u drugom poluvremenu lagano priveo meč kraju i upisao pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Musche sa pet golova, dok su po četiri dodali Drux i Kohlbacher.

U redovima Srbije se istakao Nemanja Ilić sa šest golova.

Ovom pobjedom je Njemačka došla do prvog mjesta u Grupi A, a nakon što Francuska odigra svoju utakmicu petog kola preliminarne faze znat će se da li će tu i ostati i kao prvoplasirana otići u narednu rundu.

Srbija je takmičenje završila sa tri poraza, jednim reijem i jednom pobjedom.

U istom terminu odigran je meč Grupe B između Makedonije i Islanda koji je direktno odlučivao o putniku u narednu fazu.

Island je na kraju slavio rezultatom 24:22, pa se i Makedonija oprostila od Svjetskog prvenstva.

U Minhenu je viđen izuzetno zanimljiv meč u kojem je Makedonija imala prednost do duboko u drugo poluvrijeme, ali su Islanđani onda došli do vodstva (17:16).

Nije se Island uspijevao odlijepiti ni u jednom momentu, ali je uspio sačuvati prednost i na kraju slaviti veliku pobjedu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Islanđane je do trijumfa vodio Gunnarsson sa osam golova, dok je najefikasniji u redovima Makedonije po običaju bio Kiril Lazarov sa pet pogodaka.

Treba doddati i da je Katar u meču Grupe D sa 26.25 savladao Argentinu, dok je Tunis bio boji od Austrije rezultatom 32:27 u duelu u okviru Grupe C. Tunis je na taj način potvrdio narednu fazu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi