Makedonci odigrali sjajno prvo poluvrijeme, ali Španci u nastavku bili prejaki
Španci su u drugom poluvremenu pokazali sav kvalitet i vrlo brzo riješili pitanje pobjednika.

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Makedonci odigrali sjajno prvo poluvrijeme, ali Španci u nastavku bili prejaki

Kao što se to i očekivalo rukometaši Španije su porazili večeras u Minhenu Makedonce sa 32:21 u susretu 4. kola grupne faze Svjetskog prvenstva. 

Iako je Španije bila ogroman favorit na ovom susretu, Makedonci su puno bolje ušli u meč i brzo su poveli 6:3. Ipak, kako je prvo poluvrijeme odmicalo, Španci su igrali sve bolje i brzo su stigli do vodstva od 8:7.

Makedonci nisu klonuli duhom, pa su do kraja prvog poluvremena igrali u vrlo visokom ritmu te je Španija otišla na odmor samo s jednim golom viška (13:12).

Ipak, na samom startu drugog dijela Crvena furija otvara meč sa serijom 5:0 i već je tada bilo jasno da Makedonci više nemaju šta tražiti. Na kraju je Španija dobila susret sa 11 razlike.

Makedonce je zapravo išlo dobro dok je išlo dobro prvu zvijezdu Kirila Lazarova. On je na kraju susret završio sa pet golova, a četiri je imao pred kraj prvog dijela. Lazarov nije bio najefikasniji Makedonac već je to bio Pesevski sa šest golova. Kod Španije su po pet golova postigli Gomez i Entrerrios.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Španci sada imaju omjer 4-0, dok je Makedonija ostala na dvije pobjede, a ovo joj je bio drugi poraz.

U susretu grupe D koji je počeo u istom terminu Švedska je na jedvite jade porazila Katar sa 23:22. Najbolji u pobjedničkom timu su bili Nilsson i Zachrisson sa po sedam postignutih golova. Kod Katara je briljirao Benali sa čak osam. Švedska sada ima omjer 4-0, a Katar 1-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi