Razigrani Kauboji trasirali put ka Stockholmu

Hrvatska bez problema pobijedila Austriju

Razigrani Kauboji trasirali put ka Stockholmu

A. Čaušević

Drugu fazu Evropskog prvenstva Hrvatska je započela sigurnom pobjedom pobjedom nad Austrijom. Bilo je 27:23.

Hrvatska je u prvom kolu druge grupne faze u duelu s Austrijom opravdala ulogu favorita te tako sebi trasirala put ka Stockholmu gdje će se igrati sama završnica Evropskog prvenstva.

Domaći su razigranim Kaubojima otpor pružili samo u uvodnim minutama meča. Od 11 do 18. minute uslijedila je serija 5:0 kada Hrvati odlaze do vodstva 8:4. Prvo poluvrijeme okončano je golom Cindrića za 13:8.

U drugom poluvremenu se uglavnom igralo gol za gol. Hrvatska je je bez većih problema održavala prednost iz prvog dijela. Konačan rezultat utakmice bio je 27:23.

Kauboje su do četvrte pobjede na prvenstvu vodili Horvat sa šest, te Duvnjak i Cindrić sa po pet golova. Kod Austrijanaca najefikasniji je bio Weber sa šest golova.

Ovom pobjedom Hrvatska je napravila veliki korak ka plasmanu u polufinale te selekcija Line Červara ima sve u svojim rukama. Naredni izazov za Hrvate će biti selekcija Njemačke. Taj meč se igra u subotu.

Evropsko prvenstvo u rukometu, grupa I:

Hrvatska - Austrija 27:23 (13:8)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Hrvatska: Šego 6 odbrana, Ašanin 1 odbrana, Marić, Duvnjak 5, Hrstić, Stepančić 4, Horvat 6, Šarac, Karačić 1, Musa, Mamić, Cindrić 5, Matanović 1, Mandić 4, Ravnić, Šipić 1.

Austrija: Einberger 10 odbrana, Bauer, Bilyk 3, Božović 2, Dicker 1, Frimmel, Herburger, Hutecek, Jochmann 1, Posch 2, Santos 1, Wagner 1, Weber 6, Woss 1, Zeiner 4, Živković 1.

Top Komentari

United_HZ
Izgubiće oni protiv španije i švabije bez brige :)
3 9
Strucnjak12345
Stvarno ste debili vi koji mjesate politiku sa sportom, ovaj sto spominje muslimanske zemlje, koja nas to muslimanska zemlja voli i stiti, reci mi samo jednu?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi