Riđal: Vratio se trener koji nas odlično poznaje, Leotar moramo pobijediti
Riđal ističe da ih u subotu interesuje samo pobjeda, iako imaju veliki respek prema gostima

Pivot RK Maglaj uoči duela protiv RK Leotar

Riđal: Vratio se trener koji nas odlično poznaje, Leotar moramo pobijediti

D. Kurbegović

Vikend koji je pred nama donosi nam i 5. kolo Premijer lige BiH u rukometu u kojem će među ostalim utakmicama RK Maglaj dočekati ekipu RK Leotar Trebinje. 

Ekipa Maglaja na svom kontu ima jednu pobjedu, dvije izgubljene utakmice i jedan remi. Sve ovo je nedavno u Maglaju kulminiralo i sporazumnim raskidom saradnje s dosadašnjim trenerom Zdravkom Stevanovićem, a povratnik na klupu romantičara je Ermin Buco Bajrić. 

Alen Riđal, pivot Maglajlija za SportSport.ba istakao je da je ekipa nakon poraza u Istočnom Sarajevu morala napraviti analizu svega i krenuti s radom čim prije.

„Ta utakmica se igrala u petak i imali smo dovoljno vremena i da odmorimo i da ohladimo glave i razmislimo i pojedinačno i timski. Ne želim komentarisati suđenje, mi se moramo fokusirati na svoje greške i na ono što mi možemo uraditi. Na klupu nam se vratio i trener koji nas sve odlično poznaje i siguran sam da će nam to biti dovoljan motiv i da u ovoj utakmici protiv Leotara nema mnogo kalkulacija" ističe Riđal.

Bez obzira na protivnika, Maglaj u subotu samo zanima pobjeda

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Mi moramo ići na pobjedu i ništa drugo ne dolazi u obzir. Naravno, našim gostima želim dobrodošlicu i imam veliko poštovanje prema njima, ali siguran sam da ćemo timski ovo odigrati i upisati bodove. Naravno da će to biti lakše uz podršku naših navijača, koji su uvijek uz nas pa i onda kada ne ide baš najbolje“ istakao je za SportSport.ba Alen Riđal.

Utakmica RK Maglaj – RK Leotar igra se u subotu, 19. oktobra od 19:00 u Sportskoj dvorani Maglaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi