RK Borac m:tel platio preostali dio kamata Mladenu Bojinoviću

Održana konferencija za medije

RK Borac m:tel platio preostali dio kamata Mladenu Bojinoviću

Pred izuzetno važan meč osmine finala Challenge Cupa, koji rukometaši Borca igraju sutra u Litvaniji sa ekipom Šviese, račun kluba bio je blokiran od strane advokatske kuće koja zastupa Mladena Bojinovića.

S računa Borca je bilo skinuto blizu 5.000 KM na ime kamata koje potražuje ovaj nekadašnji kapiten i proslavljeni rukometaš, što je malo bilo i poremetilo atmosferu u klubu, međutim na kraju je sve riješeno.

"Advokatska kancelarija koja zastupa Bojinovića skinula nam je novac na ime pogrešno obračunate kamate. Ono što nam je zasmetalo je 'tajming' i način na koji je kamata naplaćena. Blokirali su nam račun i time su nas još dodatno oštetili za 300 KM. Nije naravno ništa sporno, mi ne bježimo od dugova, možda je malo pogrešno izabran trenutak s obzirom na važnost dvomeča sa Švijesom, ali šta je tu je, borimo se i dalje", rekao je novinarima Vladimir Branković, direktor Borca m:tel.

Ovo je potvrdio i predsjednik Kluba, Saša Kondić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Sud je donio odluku, a naknadno je advokatska kancelarija ustanovila da je u pitanju dodatni novac za pogrešno obračunatu kamatu. Nije u pitanju naša greška jer smo mi platili ono što je traženo. Zbog meča sa Litvancima korektnije bi bilo da su nam se iz te advokatske kancelarije javili nego ovako. Takav pristup prema klubu me ljuti kao čovjeka i kao navijača Borca, iako ne vjerujem da je sam Bojinović to uradio", istakao je Kondić.

Prema njegovim riječima, prošle godine u septembru Bojinoviću je isplaćena glavnica duga, kao i kamata, koja je pogrešno obračunata. U pitanju je, kako je precizirao Kondić, razlika između 4.600 i 4.700 konvertibilnih maraka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi