Nevjerovatni Hamidović ostavio Gračanicu u igri, sigurne pobjede Borca i Bosne
MRK Sloga Gornji Vakuf i RK Izviđač svoju utakmicu nisu igrali danas zbog obaveza gostiju u Seha ligi. Revanš susreti su na rasporedu za sedam dana.

Prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH

Nevjerovatni Hamidović ostavio Gračanicu u igri, sigurne pobjede Borca i Bosne

E. Oštraković

Večeras su odigrane tri od četiri utakmice četvrtfinala Kupa BiH u rukometu.

Viđene su tri sjajne utakmice, a možemo reći da je jedino Bosna iz Visokog već jednom nogom u polufinalu jer je ostvarila veliku pobjedu.

Bosna je na domaćem terenu dočekala ekipu HMRK Zrinjski. Domaći su ostvarili ubjedljivu pobjedu od 31:18, a rezultat je na poluvremenu bio 16:10 u korist Bosne. Prvo ime susreta bio je kapiten Bosne Adnan Harmandić koji je postigao 15 golova, a odličan je na golu Bosne bio Sirčo sa 13 odbrana.

Vogošća je na svom terenu ugostila ekipu Gračanice i stekla vrlo dobru prednost pred revanš susret. Domaći su dominirali, posebno u prvom poluvremenu, a na prednost su otišli sa velikuh 14:7. Većim dijelom drugog poluvremena Vogošća je održavala prednost od 7-8 golova razlike, ali je ključan bio detalj kada je Čičkušić promašio sedmerac za plus 9. Nakon toga gosti prave sjajnu seriju, te su imali napad da smanje prednost Vogošće na samo tri gola, ali je suđen prekršaj u napadu. Zanimljivo je da je čak 13 od 25 pogodaka za Gračanicu postigao bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Dino Hamidović. Konačan rezultat glasio je 30:25 za Vogošću.

U posljednjem susretu koji je odigran večeras Borac je na domaćem terenu savladao Slogu iz Doboja rezultatom 30:26. Domaći su bili bolji tokom cijelog susreta, te su imali i veću prednost, ali su na kraju zbog nekoliko tehničkih grešaka gosti uspjeli da smanje prednost i da upišu poraz od četiri gola razlike.

MRK Sloga Gornji Vakuf i RK Izviđač svoju utakmicu nisu igrali danas zbog obaveza gostiju u Seha ligi. Revanš susreti su na rasporedu za sedam dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi