RK Borac m:tel u četvrtfinalu Challenge Cupa
Foto: RK Borac

Banjalučani ponovo bolji od Šviese

RK Borac m:tel u četvrtfinalu Challenge Cupa

Rukometaši Borca m:tel ovjerili su večeras u punom Boriku plasman u četvrtfinale Challenge Cupa, savladavši litvansku Šviesu sa 23:22 (u prvom susretu 29:16).

Iako su svi očekivali da će, nakon ubjedljive pobjede u Litvaniji, večerašnji meč biti samo formalnost, gosti su pokazali mnogo bolju igru i potvrdili da se nisu slučajno našli u osmini finala trećeg po snazi evropskog klupskog takmičenja.

Banjalučani su furiozno otvorili meč i u osmom minutu već je na semaforu bilo 4:0. Gosti su prvi gol postigli tek poslije greške "crveno-plavih" u devetom minutu. U narednih 15 minita igralo se gol za gol, sve do 25. minuta kada gosti prilaze na minimalnih, 10:9. Ipak, Banjalučani zaustavljaju nalet Litvanaca i u naredna dva minuta opet odlaze na plus tri, 13:10. Tu prednost zadržali su do kraja prvih 30 minuta, 14:11.

Borčevi rukometaši bili su bolji protivnik i na početku drugog poluvremena i nakon dva minuta igre došli prvi put do plus pet, 16:11. U 46. minutu igrači Šviese drugi put dolaze do minimalnog zaostatka 18:17, a tri minuta kasnije i do prvog izjednačenja, 18:18. Odmah reaguju domaći i brzo vraćaju ptednost, 21:19, ali sa dva vezana gola odgovaraju i Litvanci, pa je u 51. minutu na semaforu ponovo neriješeno, 21:21. Do kraja susreta rukometaši Borca m:tel vratili su prednost i slavili, 23:22.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Mnogo je strijelaca u redovima domaćih, a najviše, po četiri pogotka, postigli su Miljković i iskusni Unčanin, dok je Bojan Ljubišić zabilježio 11 odbrana.

U Burcu sada čekaju žrijeb i protivnika u borbi za polufinale Challenge Cupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi