RK Leotar "pregazio" Borac u Trebinju, RK Maglaj stradao u Goraždu

Utakmice rukometne Premijer lige BiH

RK Leotar "pregazio" Borac u Trebinju, RK Maglaj stradao u Goraždu

E. Oštraković

Rukometaši Leotara ostvarili su ubjedljivu pobjedu protiv Borca na domaćem terenu, a konačan rezultat bio je 32:24 za domaći tim.

Domaći tim je dosta bolje otvorio ovu utakmicu i već u šestom minutu su imali prednost od 3:1, a nakon toga se igralo gol za gol.

U drugom dijelu prvog poluvremena Leotar je igrao čvrstu odbranu, te su u 26. minuti stigli do vodstva od 12:8.

Na pauzu se otišli sa vodstvom Leotara od 15:12 i to tako što je Klimavec postigao gol u posljednjoj minuti prvog dijela utakmice.

Drugi dio susreta protekao je u sjajnoj igri Leotara koji je na kraju ostvario sigurnu pobjedu od osam razlike.

Ovo je četvrti poraz za ekipu koju sa klupe predvodi Irfan Smajlagić koja u narednom kolu dočekuje Gračanicu na svom terenu.

Oglasi

Dobojska Sloga je na svom terenu dočekala ekipu Konjuha i u utakmici sa velikim brojem golova slavila je domaća ekipa sa tri razlike.

Publika je na ovoj utakmici imala šta da vidi, a na kraju je Sloga upisala pobjedu od 37:34.

Nakon što su u prošlom kolu na domaćem terenu savladali Gračanicu, ekipa Hercegovine poražena je od Čapljine.

Sigurno je da je ovo veliko iznenađenje, a Čapljina je ostvarila pobjedu od tri razlike. Konačan rezultat bio je 31:28.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Goražde je na svom terenu sa osam razlike savladalo ekipu Maglaja. Konačan rezultat utakmice bio je 38:30 za domaći tim.

Danas su trebale biti odigrane i utakmice između Izviđača i Vogošće, te Slobode i Krivaje, ali su odgođene zbog nastupa Vogošće i Slobode u evropskim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi