RK Borac uspješno prošao Bugojno

Sigurna pobjeda Banjalučana

RK Borac uspješno prošao Bugojno

S. Mlaćo

Rukometaši Borca m:tel ostvarili su i treću pobjedu u Premijer ligi BiH, savladavši sinoć, u prepunoj dvorani u Bugojnu, Iskru 29:23.

Prvi dio susreta protekao je u potpuno izjednačenoj borbi. U 20. minutu, pri rezultatu 11:11, gosti dodaju gas i serijom 5:0 prave značajnu razliku, koju su, ispostaviće se, sačuvati do kraja. U posljednjim minutama prvog poluvremena igrači i jedne i druge ekipe postigli su po gol, te na odmor otišli pri rezultatu 17:12 za Banjalučane.

Nastavak susreta rukometaši Borca m:tel odigrali su rutinski, zadržali prednost i zabilježili treću pobjedu u trećem kolu Premijer lige BiH.

Najefikasniji u redovima Banjalučana bio je Vladan Đurđević sa pet golova, dok su po jedan manje postigli Rađenović, Dakić, Rakocija i Vučićević.
Na drugoj strani kod Iskre Edin Klis bio je precizan čak 12 puta.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga BiH u rukometu, 3. kolo:

RK Iskra - RK Borac m:tel 23:29 (12:17)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi