Bosna se vratila u Premijer ligu BiH

Odlična sezona za Studente

Bosna se vratila u Premijer ligu BiH

H. Zilić

Sjajan vikend za sarajevske dvoranske klubove upotpunili su rukometaši Bosne.

Studenti su u derbiju Prve lige FBiH savladalo Goražde sa 30:28 i obezbijedili povratak u PLBiH. Bosna još uvijek ne zna za poraz u ovoj sezoni.

Bosna je odigrala dobar meč, a gosti iz Goražda su se pokazali kao tvrd orah. Utakmica je većinom bila u egalu, ali iskustvo izabranika Zuhdije Korkarića presudilo je na kraju.

Najefikasniji među Studenata bio je Faruk Vražalić sa osam pogodaka, Muhamed Toronanović je postigao šest, Amar Korkarić pet, dok su tri dodali Omanović i Balta. Na golu je bio odličan Kenan Mutapčić koji je meč završio sa 13 odbrana.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Na drugoj strani najefikasniji je bio Armin Krakonja sa devet golova, jedan manje dodao je Kemal Fazlić, dok su golmani kombinovano skupili 15 odbrana.

Pored rukometaša Bosne, rukometašice Ilidže su također obezbijedile povratak u PLBiH, dok su rukoemtaši Vogošće izborili plasman u završnicu Kupa BiH, kao i rukometašice Hadžića, tako da se rukometu Kantonu Sarajevo budi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti