RK Gračanica ili RK Sloboda? Rezultat iz prvog meča garantuje dosta uzbuđenja večeras
Tuzlaci u Gračanici brane dva gola prednosti i imaju priliku da ostvare značajan rezultat, a u dvorani Luke će sasvim sigurno biti viđena velika borba

Može li RK Sloboda iznenaditi Gračanicu?

RK Gračanica ili RK Sloboda? Rezultat iz prvog meča garantuje dosta uzbuđenja večeras

Edmir Škorić

U dvorani Luke u Gračanici večeras se igra revanš meč osmine finala Kupa BiH za rukometaše.

S početkom u 18 sati počet će susret komšijskih rivala Gračanice i Slobode.

Ono što je sasvim sigurno, očekuje nas dosta uzbuđenja i jedna dobra rukometna predstava. Sloboda je na krilima navijača u Mejdanu prije sedam dana uspjela da slomi otpor favorizovanih gostiju i taj duel završen je rezultatom 22:20.

Upravo taj rezultat sugeriše da će večeras biti vrhunski meč. Gračanlije su i dalje favorit za prolaz, ali imaju minus dva i morat će se dobro potruditi da dobiju ekipu koja se nalazi u Prvoj ligi FBiH - Sjever, a koja je sastavljena od izuzetno kvalitetnih i iskusnih rukometaša.

Gračanica se sprema za dvije izuzetno važne utakmice

S druge strane, domaća Gračanica je sa nekadašnjim reprezentativcem Damirom Doborcem na klupi pravo osvježenje bh. rukometa i poslije 10 kola Gračanlije u Premijer ligi imaju osam pobjeda i dva poraza i nalaze se u vrhu zajedno s visočkom Bosnom.

Upravo će Gračanica i Bosna za vikend odmjeriti snage u prvenstvu, pa Gračanlije imaju priliku da u nekoliko dana ostvare ili duplo slavlje ili duplo razočarenje.

Prolaz protiv Slobode je želja svih, a to je istakao i prvi strijelac Premijer lige i igrač Gračanice Dino Hamidović.

"Na početku sezone izdvojilo se par ekipa koje pretenduju na sami vrh, te još uvijek je sve otvoreno. Mislim da je jako rano pričati o tome ko će osvojiti titulu. Moram da se osvrnem na utakmicu Kupa BiH sa Slobodom, odigrali smo našu najslabiju utakmicu sezone. Međutim sreća po nas da je još uvijek sve otvoreno, te sutra uz veliku podršku naših navijača očekujem prolaz dalje", kazao je Hamidović.

Duel Gračanice i Slobode počinje u 18 sati, očekuje se dobro popunjena dvorana Luke, dosta dobrih poteza, dosta kvalitetnog rukometa, a u četvrtfinalu ima mjesta samo za jednu ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije