Rukometaši Gradačca pobijedili Maglaj

Nova pobjeda za Gradačačane

Rukometaši Gradačca pobijedili Maglaj

E. Škorić

Rukometaši Gradačca upisali su novu pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Pred punim tribinama Sportske dvorane u Gradačcu su rukometaši istoimenog kluba pobijedili Maglaj sa 23:16 i to je druga pobjeda povratnika u elitu nakon što je u 2. kolu savladana Sloga iz Gornjeg Vakufa.

Na krilima remija u Visokom protiv Bosne, kada je ovaj tim pokazao da zaista posjeduje kvalitet, domaći rukometaši večeras su odigrali sjajan meč, koji istina nije bio posebno efikasan, ali čvrstom odbranom i diciplinovanom igrom Gradačačani su zaustavili goste iz Maglaja i na kraju potpuno zasluženo došli do trijumfa.

Dovoljno je reći da su gosti za prvo poluvrijeme postigli samo pet golova (9:5) i teško su pronalazili način da slome odbranu Gradačca, u čijim redovima je briljirao golman Dražen Stojanović sa nekoliko vrhunskih odbrana.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Na kraju, potpuno zaslužena pobjeda Gradačca, koji sada ide na pakleno gostovanje u Gračanicu, a taj derbi na programu je narednog vikenda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi