RK Gradačac se vratio pobjedom, Izviđač slavio u Živinicama, Gračanici duel starih rivala

Rukometna Premijer liga BiH

RK Gradačac se vratio pobjedom, Izviđač slavio u Živinicama, Gračanici duel starih rivala

E. Škorić

Rukometaši Gradačca su novu sezonu u Premijer ligi otvorili pobjedom protiv MRK Sloga iz Gornjeg Vakufa.

Nakon više od pet godina RK Gradačac se vratio u društvo najboljih klubova i želi da tu ostane što je duže moguće, ali i da pokuša da ostavi značajan trag.

Dobro su počeli, s obzirom da su večeras u svom prvom premijerligaškom meču slavili protiv Sloge sa 30:27.

Dosta zanimljiva i napeta utakmica, mada se mora istaći da su sudije svojim nekim odlukama izazvale veliki bijes kod domaćih, a kap koja je prelila čašu bilo je isključenje Tufekčića koji je dobio crveni karton samo zato što je iz igre pogodio golmana gostiju u glavu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

No, kada se sve sabere i oduzme, zaslužena pobjeda Gradačca, koji je sezonu trebao otvoriti gostovanjem kod Borca u Banjaluci, ali poznato je već da je sezona otvorena tako što se igralo najprije drugo kolo.

U Gračanici je RK Gračanica sa 26:24 pobijedila ekipu Bosne iz Visokog. Rukometaši Izviđača su sa 34:26 slavili u Živinicama protiv Konjuha, dok je Iskra izgubila od sarajevske Bosne rezultatom 33:28.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi