Rukometaši Iskre spremaju se za novu sezonu

Bugojanci imaju visoke ambicije

Rukometaši Iskre spremaju se za novu sezonu

S. Mlaćo
Sa pripremama za novu sezonu Premijer lige startali su i rukometaši bugojanske Iskre.

Bugojanci rade na stadionu Jaklić, te dvorani KSC-a.

Trenerima Amiru Šahmanu i Veliši Smoljiću odazvali su se svi rukometaši, te se radi punom parom.

U Iskri žele izbjeći borbu za opstanak, te obradovati vjerne navijače, pa se radi veoma ozbiljno od prvog dana.

“Pripreme su ustvari počeli prošli vikend testiranjima, a pred nama je osam sedmica pripremnog perioda. Jedan dio radimo na Jakliću uz kombinaciju sa KSC-om. Nakon toga idemo na Rostovo, a tada uključujemo i rad u teretani. Najbitnije je da su svi momci zdravi, svi su bili prisutni, te sam dosta zadovoljan u kakvom stanju su momci došli na pripreme“, kazao je Smoljić.

Kapiten Iskre Amir Bostan ističe da se radi naporno s obzirom da ekipa ima dva treninga dnevno.

“Pripreme su krenule na vrijeme, imamo širinu, bit ćemo sigurno spremni i nadamo se boljem rezultatu u odnosu na prošlu sezonu“.

Bugojanci će prema svemu sudeći u prvom kolu nove sezone biti slobodni s obzirom da je Jedinstvo iz Brčkog najavilo istupanje.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi