RK Leotar savladao HMRK Zrinjski u Mostaru
Rukometaši Zrinjskog nisu uspjeli nastaviti sjajan niz pobjeda na svom parketu.

Plemići su se ovim porazom udaljili od doigravanja

RK Leotar savladao HMRK Zrinjski u Mostaru

Rukometaši trebinjskog Leotara slavili su večeras vrijednu pobjedu u utakmici 21. kola Premiejr lige Bosne i Hercegovine za rukometaše. Oni su nakon velike borbe slavili u Mostaru nad Zrinjskim  rezultatom 28:26.

Mostarski rukometaši su kao i u dosta prijašnjih utakmica krenuli malo laganije i sa svojom prepoznatljivom igrom su počeli tek u drugoj polovici istoga. Rukometaši Leotara dobrim dijelom prvog dijela bili su u prednosti, a onda su Plemići ubacili u brzinu više te preokrenuli prednost Trebinjaca i poluvrijeme riješili u svoju korist rezultatom 15:13.

Nažalost po domaće rukometaše, tradicija koja govori da Zrinjski svoje protivnike dotuče u drugom poluvremenu nije se ponovila. Zrinjski je pao u igri što su odlični gosti iskoristili i do kraja utakmice potpuno slomili otpor domaćeg tima i u Trebinje su odnijeli zlata vrijedne bodove u borbi za doigravanje.

Glendža i Miličević predvodili su goste sa po 6 golova a Ninković je dodao 5. Marijan Marić kod Zrinjskog bio je usamljen večeras sa 9 pogodaka a Bošković i Grgić doali su 5, odnosno 4 gola.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

HMRK Zrinjski: Džidić, Perić 2, Bošković 5, Primorac, Mandarić 1, Šaravanja 1, Kozina, Pavlović 1,  Paradžik, Ivanović, Grgić 4, Babić 1, Grbavac, Marić 9, Kožulj 1, Džeba 1

RK Leotar: Dragančić 1, Miličević 6, Parežanin, Milojević 2, Spajić, Ninković 5, Radović, Srdanović 4, Ratković, Uljarević, Janković 4, Grk, Vještica, Glendža 6, Ražnatović

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi