RK Maglaj ostvario veliku pobjedu protiv RK Gračanica, Mutapčić odbranama izluđivao Gračanlije
Važna pobjeda RK Maglaj, protiv lidera na tabeli ekipe Gračanice.

Pobjeda Maglaja

RK Maglaj ostvario veliku pobjedu protiv RK Gračanica, Mutapčić odbranama izluđivao Gračanlije

E. Oštraković, foto: E. Oštraković

RUkometaši Maglaja i Gračanice odigrali su sjajnu utakmicu u okviru 20. kola Premijer lige BiH. Pobjedu su na kraju ostvarili domaći i to rezultatom 24:22.

Gračanica je u Maglaj došla po pobjedu kako bi ostala na prvom mjestu, ali su na kraju poraženi u samom finišu utakmice.

U prvom poluvremenu viđena je jako izjednačena i gruba utakmica. Domaći su vodili u prvom dijelu prvog poluvremena, a nakon toga gosti su uspjeli da preokrenu vodstvo u svoju korist. Ipak, prvo poluvrijeme završeno je neriješeno, 14:14.

U drugom poluvremenu obje ekipe su ponudile sjajnu igru, ali prije svega borbu na terenu. I to borbu za svaku loptu. Viđeno je mnogo isključenja i sedmeraca, ali sjajno su branili golmani.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Iako je na golu Gračanice sjajan bio Bosić, domaći su utakmicu prelomili u posljednjih pet minuta, kada odlaze na 23:20,a gosti se do kraja nisu uspjeli vratiti, te je Maglaj na kraju ostvario jako važnu pobjedu, rezultatom 24:22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi