Memišević: Gosti su vjerujem svjesni da u našoj dvorani protivnički timovi rijetko osvajaju bodove
Memišević je jedan od najboljih igrača Maglaja i sigurno jedan od aduta trenera u sutrašnjem derbiju protiv lidera na tabeli ekipe Gračanice

Derbi kola između RK Maglaj i RK Gračanica

Memišević: Gosti su vjerujem svjesni da u našoj dvorani protivnički timovi rijetko osvajaju bodove

D. Kurbegović

Ovog vikenda na programu su utakmice 20.kola Premijer lige BiH u rukometu. Rukometaši Maglaja nakon poraza u Mostaru kod ekipe Zrinjskog ovog vikenda na domaćem terenu dočekuju lidera na tabeli tim RK Gračanica.

Gračanica je u prošlom kolu preuzela prvo mjesto na tabeli i sigurno da u Maglaj dolazi po pobjedu, kako bi zadržali lidersku poziciju. Ipak u Maglaju niko ne može unaprijed upisati pobjedu, protiv domaćeg tima, koji želi da u punoj dvorani sruši još jednog velikog protivnika.

Eldar Memišević jedan je od najboljih igrača RK Maglaj, on je za naš portal istakao da ekipa ima probleme s povredama pojedinih igrača, ali da će učintii sve da pobijede lidera na tabeli.

"Bilo bi dobro da smo uzeli bodove u Mostaru, jer smo odigrali dobar meč. Spremni smo za Gračanicu, znamo da neće biti lagana utakmica, jer su oni sada lideri na tabeli i sigurno u Maglaj dolaze da pokušaju pobijediti. Respektujemo goste, ali oni moraju znati gdje dolaze i da na našem terenu rijetko ko osvaja bodove. Naš najveći adut je publika i siguran sam da ćemo uz njihovu pomoć, te uz maksimum svih igrača slaviti pobjedu. Protiv Vogošće smo bili strpljivi, koncentrisani, publika nas je nosila i napravili smo preokret. S našim trenerom analizirali smo goste, znamo njihove prednosti i mane, tako da ćemo dati sve od sebe da obradujemo naše navijače", kazao je za SportSport.ba Eldar Memišević.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Utakmica između RK Maglaj i RK Gračanica igra se u subotu u Maglaju s početkom u 19:00 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi