RK Sloboda plasirao se na završnicu Kupa BiH
Sjajni rukometaš Slobode danas je bilo glavna karika u pobjedi izabranika Davora Kadića

Sigurna pobjeda u uzvratnom susretu

RK Sloboda plasirao se na završnicu Kupa BiH

E. Dindić

Izabranici Davora Kadića pokazali u uzvratu da su ipak kvalitetniji tim od gostiju iz Doboja. 

Rukometaši Slobode uspjeli su da nadoknade dva gola zaostatka iz prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH(29:31), te su večeras bez većih problema savladali Slogu iz Doboja sa 36:28.

Od početka susreta izabranici Davora Kadića nametnuli su svoj tempo igre, te iz minute u minutu povećavali prednost. Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 20:14.

U nastavku susreta domaći rukometaši ni jednom nisu dopustili gostima iz Doboja da ozbiljno im osujete planove, te su na kraju upisali veliku pobjedu rezultatom 36:28.

Pobjednički sastav predvodili su Anes Bečić sa 9 golova, Edin Klis sa 8, dok su Emir Suhonjić i Alen Ovčina postigli po šest golova.

Bolji od ostalih kod sastava Sloge bili su Vlado Stanković sa 7 golova, Marko Perović 6, te Arsenije Bubić sa 5 golova.

Osim rukometaša Slobode na završnicu Kupa Bosne i Hercegovine plasirali su se još rukometaši Izviđača ,Gračanice i Vogošće PH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi