Sloboda u fantastičnoj utakmici savladala Gračanicu

Tuzlaci upisali drugu pobjedu

Sloboda u fantastičnoj utakmici savladala Gračanicu

E. Dindić, foto: E. Dindić

U zaostaloj utakmici 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše u Mejdanu svoj susret odigrali su Sloboda i Gračanica. Odličan rukomet prikazale su obje ekipe, te je na kraju pobjedu odnijeo domaći sastav rezultatom 32:31 (14:15). 

Prvo poluvrijeme donijelo nam je pravu rovovsku bitku na terenu sa obje strane.

Ni jedna ni druga ekipa nije uspjela da ostvari neko značajno vodstvo što u konačnici je donijelo i egal nakon 30 minuta igre. Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 15:14 u korist gostiju iz Gračanice.

Kako se završilo prvo, tako je počelo i drugo poluvrijeme. Rovovska bitka na obje strane parketa igranje gol za gol, fantastične odbrane i golovi.

Pred sami kraj ipak nešto bolja igra izabranika Siniše Markote koji na kraju upisuju pobjedu rezultatom 32:31.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Alen Ovčina sa devet golova, Benjamin Čičkušić dodao je šest, dok je Edo Mehinagić postigao pet golova na ovom susretu.

Bolji od ostalih u redovima Gračanice bili su Stefan Trkulja sa sedam, dok su ga odlično pratili Adnan Tufekčić i Adi Mehmedćehajić sa po pet postignutih golova.

RK Sloboda- RK Gračanica 32:31 (14:15)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sloboda: Dragičević, Mehinagić 5, Vujović 3, Suhonjić 2, Ovčina 9, Đukić 2, Čajić, Čajić R., Pirić, Buljina 4, Borozan, Milkunić, Bečić, Jusić, Čičkušić 6, Karahodžić. Trener: Siniša Markota.

Gračanica: Džanbegović, Šahdanović 2, Hadžizulfić 2, Jeremić 3, Tufekčić 5, Mehmedović 4, Džinović 4, Bižić, Mehmedćehajić 5, Trkulja 7, Mehić, Musić, Lasica, Dragičević, Ahmetašević, Mehinović. Trener: Damir Doborac

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi