Nevjerovatna završnica utakmice u Bugojnu: Vogošća imala napad četiri na tri, a onda...

Premijer liga BiH u rukometu

Nevjerovatna završnica utakmice u Bugojnu: Vogošća imala napad četiri na tri, a onda...

E. Oštraković, foto: E. Dindić

Danas su odigrane utakmice 24. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ostvareni su neki jako zanimljivi rezultati.

Ekipa Kaknja, koja je odavno prežaljena i jasno je da su putnik u niži rang poražena je na svom terenu sa nevjerovatnih 52:28 od Goražda.

Naravno gosti su na ovoj utakmici bili apsolutni faovriti, te se samo čekalo sa koliko razlike će utakmica otići u korist gostiju.

Konjuh je ostvario novu jako važnu pobjedu, ovaj put to su uradili na gostovanju u Visokom kod Bosne. Konačan rezultat bio je 35:31 za goste iz Živinica.

U derbiju kola Gračanlije su na svom terenu ostvarili pobjedu protiv Izviđača, iako su na poluvremenu imali zaostatak od 13:12.

U drugom poluvremenu dosta bolja igra rukometaša Gračanice, te na kraju zaslužena pobjeda od dva razlike, a konačan rezultat bio je 27:25.

Oglasi

Iskra je ostvarila veliku pobjedu na domaćem terenu protiv Vogošće, a završnica je bila zaista nevjerovatna.

Pet sekundi prije kraja utakmice Iskra je imala prednost od 26:25, a gosti su imali posljednji napad i to četiri na tri.

Na kraju nisu uspjeli postići gol, te je Iskra upisala veliku pobjedu u borbi za opstanak u rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Borac je na svom terenu upisao sigurnu i očekivanu pobjedu protiv Gradačca, a konačan rezultat ove utakmice bio je 25:17.

Maglaj je sa 30:29 slavio u komšijskom derbiju protiv Sloge iz Doboja, a Sloboda je u Tuzli slavilia protiv Hercegovine sa 32:26.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Izviđač je prvi na tabeli sa 42 osvojena boda, a druga je Vogošća sa 33 osvojena boda. Na trećem mjestu je Gračanica sa 32 boda koliko ima i Sloboda koja je na 4. mjestu.

Kada je riječ o borbi za opstanak Kakanj i Gradačac su već praktično ispali iz lige, kao i Bosna iz Visokog, dok se Iskra, Hercegovine, Goražde, Borac i Sloga bore da zadrže status premijerligaša i u narednoj sezoni.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi