Tuzlaci nezaustavljivi: Tri od tri Slobode u drugom dijelu prvenstva

Upisana nova pobjeda

Tuzlaci nezaustavljivi: Tri od tri Slobode u drugom dijelu prvenstva

E. Dindić, foto: E. Dindić

Rukometaši Slobode u drugom dijelu sezone igraju zaista fenomenalno i da su ovako igrali od početka sezone sigurno je da bi bili glavni favoriti za osvajanje titule. Nakon što su slavili na veoma teškom gostovanju u Gračanici, a zatim i na gostovanju u Visokom, uslijedila je domaća utakmica protiv nezgodne ekipe Leotara. 

Nakon velike borbe domaći rukometaši upisali su novu pobjedu rezultatom 32:24 (16:12). 

Sjajno otvaranje susreta oba tima, sjajan tempo i rukomet priredili su rukometaši oba tima, te nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 16:12 u korist izabranika Pere Miloševića.

Gosti iz Trebinja nisu se predavali u nastavku pa u jednom trenutku spustili su zaostatak na samo dva gola razlike, ali onda ponovo se bude sjajni domaći rukometaši koji igraju maestralno pod palicom Pere Miloševića te na kraju upisuju novu pobjedu rezultatom 32:24.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Emir Suhonjić, Mirko Mišetić, Haris Buljina i Anes Bećić koji su svi postigli po pet golova. Bolji od ostalih u redovima gostiju iz Trebinja bili su Vladan Arizanović sa sedam golova, Vladimir Stanković sa šest golova i Ajdin Smailbegović sa pet postignutih golova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U narednom kolu Sloboda gostuje kod Iskre u Bugojnu, dok Leotar na svom terenu dočekuje ekipu Bosne iz Visokog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi