RK Sloboda upisao sigurnu pobjedu protiv Krajine
Izabranici Mirze Bulića nastavljaju da marširaju prema Premijer ligi Bosne i Hercegovine

21. kolo Prve lige FBiH

RK Sloboda upisao sigurnu pobjedu protiv Krajine

E. Dindić

U okviru 21. kola Prve federalne lige za rukometaše Slobode je na svom terenu dočekala Krajinu iz Cazina.  Na kraju slavili su ubjedljivu pobjedu rezultatom 43:27 (24:14). 

Od početka susreta gosti nisi bili ravnopravan protivnik raspoloženim domaćinima, pa je tako na poluvremenu rezultat glasio već visokih 24:14.

U nastavku susreta priliku su dobili i oni rukometaši sa manjom minutažom, ali to nije previše uticalo na rezultat. Na kraju i više nego ubjedljiva pobjeda rezultatom 43:27.

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Dino Mehić sa sedam , Arnad Hamzić sa šest i Davor Kadić i Aleksandar Vujnić sa po pet golova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Goste iz Cazina predovili su Omanović i Rekić sa po šest golova.

Nakon ove pobjede Sloboda je učvrstila prvu poziciju sa 54 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti