Vujnić: Odrastao sam u rukometnom gigantu,  čast je biti dio ovog tima
Dva tornja u redovima Slobode Darko Ilić i Aleksandar Vujnić

Rukometaš Slobode za SportSport.ba

Vujnić: Odrastao sam u rukometnom gigantu, čast je biti dio ovog tima

E. Dindić

Aleksandar Vujnić je bio posljednje pojačanje rukometaša Slobode pred utakmicu sezone u Zavidovićima protiv Krivaje. Na kraju je uspio popularni Aco da donese sreću Tuzlacima koji su na neugodnom gostovanju uspjeli da slave sa dva gola razlike, te jednom nogom zakorače u viši rang bh. rukometa. 

Ovaj stasiti rukometaš u razgovoru za SportSport.ba otkrio je kako je došlo do angažmana u Slobodi, kakav je osjećaj nositi dres tako velikog kluba, koji je na pola puta do povratka u najviši rang bh. rukometa, te hoće li ostati i iduće sezone stanovnik Tuzle.

"Pred utakmicu sa Krivajom u Zavidovićima stigao je poziv potpredsjednika kluba Damira Bećirovića. Vrlo brzo smo dogovorili detalje i sve ostale sitnice, pa sam tako potpisao za Slobodu. Znam vrlo dobro gdje sam došao i šta se od mene očekuje, tako da se trudim da maksimalno ispunim zadatke koji su postavljeni pred mene. Odrastao sam u Crvenki rukometnom gigantu, timu gdje se stvaraju šampioni. Poznato mi je kako funkcioniše jedan klub, tako da je svako velika čast i odgovornost biti dio crveno-crne porodice", rekao je Vujnić za SportSport.ba te nastavio:

"Lijepo je biti dio kolektiva Slobode, na svakom koraku se osjećaš kao kod kuće. Vjerujem da ćemo već iduće sezone biti članovi Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ostaćemo fokusirani na ovo utakmica što je ostalo pred nama, te nećemo dozvoliti sebi kiks".

Izrazio je želju da ostane i iduće sezone stanovnik Tuzle, ali i poručio da on ne odlučuje o tim stvarima. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Sigurno je da imam veliku želju da ostanem u Slobodi i narednu sezonu. Vjerujem da smo već iduće sezone članovi Premijer lige Bosne i Hercegovine, te da će ambiciozna uprava kluba postaviti cilj, a to je plasman u Europu. Nadam se da sam do sada opravdao njihovo povjerenje koje su mi ukazali u ovoj sezoni", završio je Vujnić. 

Podsjetimo, nakon 20 odigranih kola rukometaši Slobode nalaze se na prvom mjestu Prve lige FBiH sa 51 osvojenim bodom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi