Sloga dovela reprezentativca SAD-a: Neka ga huk sa tribina nosi do novih pobjeda

Transfer realiziran, Amitović ostaje u Premijer ligi

Sloga dovela reprezentativca SAD-a: Neka ga huk sa tribina nosi do novih pobjeda

S. Mlaćo
MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje danas je potvrdio novo pojačanje.

Novi čla Sloge je Amar Amitović koji stiže iz RK Krivaja.

Amitović je Bosanac koji nastupa za rukometnu reprezentaciju SAD-a.

Ranije je nastupao za juniorsku reprezentaciju naše zemlje, a za nacionalni tim upisao je 130 nastupa i postigao više od 100 golova.

Rođen je u Kaknju.

“U sezoni iza nas naprosto je eksplodirao u dresu Krivaje, jedan od najzaslužnih za sjajnu sezonu Zavidovičana, ipak naredne sezone gledat ćete ga u najdražem dresu.

Amar Amitović rođen 16.7.2001 godine

Igra na poziciji lijevoga beka.Reprezentativac Sjedinjeni Američki država.Sa preko 30 nastupa za juniorsku državnu selekciju. Nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Španiji 2019. godine završio je sa 35 postignutih golova. Pored Krivaje svoje znanje brusio je u RK Kakanj.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Amaru želimo dobrodošlicu, neka ga huk s  tribina nosi do novih Sloginih pobjeda“, stoji u objavi MRK Sloga.

Ranije je Sloga dovela Gorana Šarenca i Adnana Jamakovića, te je jasno da će i u novoj sezoni ovaj klub imati respektabilnu momčad.

Top Komentari

sportskenovosti
Ko je ovaj tulipan!?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi