RK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje bolji od RK Drina Zvornik

Rukometno prvenstvo BiH, 6. kolo

RK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje bolji od RK Drina Zvornik

Rukometaši Sloge Gornji Vakuf-Uskoplje porazili su večeras na domaćem parketu Drinu iz Zvornika sa 30:21 u susretu 6. kola Premijer lige BiH. 

Sloga je dobro ušla u meč, brzo napravila prednost i na odmor otišla sa pet golova razlike (17:12).

U nastavku meča stvari na terenu se nisu mnogo promijenile jer je Sloga nastavila sa sjajnom igrom pa je i drugom poluvrijeme dobila i to sa 13:9 što je bilo dovoljno za konačnih 30:21.

Domaće su do trijumfa vodili Biljaka i Dedić sa po šest postignutih golova, dok su po gol manje postigli Demirović i Stanojčić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

S druge strane, u redovima gostujućeg tima najbolji je bio Aleksandar Mitrović sa pet postignutih golova.

Sloga nakon ovog meča ima omjer od tri pobjede, dva remija i jednog poraza, dok je Drina ostala posljednja na tabeli bez bodova, odnosno sa svih šest poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi