Derbiji u Gornjem Vakufu i Vogošći: Mogu li igrači Kasima Kamenice konačno na "zelenu granu"
Damir Efendić: Vogašćani su trenutno u lošoj formi, ali ići će na trijumf protiv drugoplasirane Gračanice

Premijer liga BiH za rukometaše

Derbiji u Gornjem Vakufu i Vogošći: Mogu li igrači Kasima Kamenice konačno na "zelenu granu"

Nakon odigrane jedne zaostale utakmice u Premijer ligi i jedne u Kupu BiH (Izviđač eliminirao Slogu), predstojećeg vikenda bit će odigrano 15. kolo Premijer lige BiH za rukometaše. 

U prethodnom 14. nekoliko se utakmica moglo okarakterizirati derbijima, ili ako ne derbijima onda mečevima koji su privukli veći broj gledalaca. U Maglaju je uvijek kombinacija paprene i naelektrisane atmosfere, a tribine su uvijek ispunjene. Ipak, gostujuća Bosna iz Viosokog uspjela je ostvariti itekako vrijedan trijumf koji ih je ostavio na prvom mjestu.

Kako je bilo u Maglaju pošle sedmice sada će biti u još jednom rukometnom bh. grotlu. U Gornjem Vakufu Sloga dočekuje upravo Maglaj. Nijednom domaćin nije okusio gorčinu poraza u svojoj dvorani, i koliko god u gostima ne mogu nikako da pruže dobru partiju, kući su neprikosnoveni.

"Rukometna Premier liga se vraća u najposjećeniju dvoranu u Regionu. Ukoliko ste se uželjeli, a jeste, subota bi trebala da bude rezervisana u vašim kalendarima. Kažu da se u zadnje vrijeme rodbina i prijatelji jako slabo obilaze, ne viđaju jedni s drugima, gotovo u mjesec dana da i ne progovore. Da li zbog posla, obaveza, raznoraznih aktivnosti, problema ili mehanizma u kojem danas živimo, razlog za to ne znamo.

Ali, ono što sigurno znamo da za vrijeme utakmica kada igra naša Sloga, svi ponovo budu na okupu, pa se tako par sati ranije nekako svi nađu, za vrijeme utakmice budu na tribinama, ispričaju se, a poslije se ode i na kafu, večeru i slično. Za one koji su bili u Maglaju ovo će biti itekako utakmica od velikog značaja, svima nam je isti cilj a u subotu ga trebamo slijediti. Ispuniti dvoranu do posljednjeg mjesta i dati podršku u jako važnoj utkamici našim momcima...", na neobičan način najavili su utakmicu iz Sloge i ne sumnjamo da će i pored eliminacije u Kupu od Izviđača dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

Rezultatski najzanimljiviji duel trebao bi biti onaj između Vogošće i Gračanice, koja je u prošlom kolu vjerovatno podcijenila Goražde i slomila njegov otpor tek u finišu, ostvarivši mnogo teži trijumf od očekivanog.

Vogošća je izgubila od Zrinjskog, uz veliko razočarenje trenera Kasima Kamenice. I prema suđenju i prema ponašanju pojedinih svojih igrača.

"Trener je s pravom bio nezadovoljan i ljut, treba biti realan i objektivan i to priznati. Suđenje ne bih komentirao, to nije u mojoj ingerenciji niti želim, ali je činjenica da smo mi u jako lošoj formi. Šta će drugo trener biti no ljut kada sedam dana vježbaš jednu vrstu odbrane na osnovu onoga što oni igraju, a mi u prvih pet napada ne uspijemo odgovoriti. Dakle, snimiš ih, dogovoriš se kako da igraš, ali džaba. Zaista smo odigrali neshvatljivo loše", priča sada već iskusni golman Vogošće, Damir Efendić.

Iako Vogošćani svake godine imaju visoke ambicije, nekako ove sezone najviše škripi.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Ne znam šta je u pitanju, ali u lošoj smo formi. Naravno ambicije su uvijek visoke, pa možda neki igrači osjećaju pritisak. ja ga lično ne osjećam jher sam navikao kroz karijeru da u svakoj utakmici moram ići na pobjedu. Što se tiče meča sa Gračanicom mislim da su oni u ovome trenutku favoriti, ne samo zbog pozicije na tabeli, ali da mi moramo dati maksimum. Teško je obećati pobjedu, budući da imamo i nekoliko povrijeđenih igrača (Kadrić, Čorbo...) ali trebamo dati sve od sebe pa vidjeti za šta će to biti dovoljno."

U ostalim mečevima 15. kola sastaju se: Zrinjski - Sloga Doboj, Goražde - Lokomotiva, Derventa - Borac, Bosna Visoko - Konjuh i Slavija - Leotar.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi