Igrač Veleža otputovao u Tursku da pomogne žrtvama zemljotresa: Propustit će uvodnu utakmicu

Klub izdao saopštenje

Igrač Veleža otputovao u Tursku da pomogne žrtvama zemljotresa: Propustit će uvodnu utakmicu

Haris Zilić

Zemljotres koji je pogodio Tursku i Siriju donio je i veliki broj žrtava. Tragedija koja je potresla svijet glavna je vijest u svim medijima, a pomoć pristiže sa svih strana.

Tako su u pomoć Turskoj i Siriji krenuli spasioci iz Bosne i Hercegovine, a među njima je i nekoliko sportista.

RK Velež Mostar je večeras obavijestio javnost da je nihov prvotimac Amar Đuliman otputovao u Tursku kao član specijalne jedinice za spašavanje Federalne uprave Civilne zaštite.

Ovo znači da će Đuliman propustiti i početak proljetnog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH.

"Rukometni klub Velež u subotu nastavlja proljetni dio sezone.

Ipak, u 1.kolu nastavka bićemo oslabljeni zbog okolnosti koje se ne mogu izbjeći.

Oglasi

Naime, Amar Đuliman, pivot našeg kluba, iza kojeg su jučer dvije odlične partije na 11. Memorijalnom turniru "Enisej Honđo Kole" kao član specijalne jedinice za spašavanje Federalne uprave Civilne zaštite otputovao je večeras za Tursku.

Zbog težine i kompleksnosti zadatka sa ovom jedinicom značajno će se ubrzati pretraga i pronalaženje žrtava, a spasioci koji će se pridružiti Federalnoj jedinici sa sobom nose i dodatnu opremu neophodnu za nastavak rada na terenu.

Iako će nam njegov izostanak u narednim danima biti otežavajuća okolnost za naš tim, ipak izuzetno smo ponosni što jedan naš član učestvuje u humanoj misiji spašavanja nastradalih u zemljotresu", stoji u saopštenju mostarskog kluba.

Rukometni klub Velež u subotu nastavlja proljetni dio sezone. Ipak, u 1.kolu nastavka bićemo oslabljeni zbog okolnosti...

Posted by RK Velež Mostar on Monday, February 13, 2023

Velež je jesenji dio sezone završio na devetom mjestu u Prvoj ligi FBiH-grupa jug, a u provm kolu nastavka dočekuju lidera Čapljinu.

Top Komentari

Gr0hot
Djuta brate srecno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti