Pozitivna priča sa juga BiH: Rukometašice i rukometaši igraju mješovitu ligu

Rad RS HNK/Ž sve aktivniji

Pozitivna priča sa juga BiH: Rukometašice i rukometaši igraju mješovitu ligu

Haris Zilić

Sve aktivniji je rad RS HNK/Ž, koji je ove godine uveo i jednu zanimljivost u bh. rukomet.

Od ove godine RS HNK/Ž je sjedište ORL jug za rukometašice, a pravo nastupa imaju ekipe iz RS HNK/Ž i RS KS. Van konkurencije su i ekipe iz SB kantona kao i KS.

Pored ovog takmičenja RS HNK/Ž organizovao je i mješovitu rukometnu ligu U14 i U12 što je svakako zanimljiv podatak u bh. sportu generalno. Dakle, dječaci i djevojčice igraju zajedno jedni protiv drugih.

U mješovitoj ligi učestvuju: ŽRK Turbina Jablanica, RK Lokomotiva Mostar, RK Velež Mostar i OŽRK Iskra Stolac.

Nakon redovno odigrane polusezone RK Velež Mostar u kategoriji U14 i OŽRK Iskra Stolac u kategoriji U12 jesenji su prvaci.

Džejla Mešić iz RK Lokomotiva Mostar i Tajra Halilhodžić iz ŽRK Turbina Jablanica vodeći su strijelci u svojim uzrastima.

Liga gdje djevojčice i dječaci skupa igraju takmičenje je svakako za svaku pohvalu i jedna pozitivna priča u bh. sportu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi