Rukometaš Vogošće dobio suspenziju zbog nesportskog ponašanja prema sudijama

U duelu protiv Krivaje

Rukometaš Vogošće dobio suspenziju zbog nesportskog ponašanja prema sudijama

H. Zilić

Vikend iza nas na rukometnim terenima u Bosni i Hercegovini obilježio je sjajan meč u okviru Premijer lige BiH između rukometaša Vogošće i Krivaje, koji je pripao gostima iz Zavidovića rezultatom 25:28.

Susret je imao i scene kakve ne želimo gledati na sportskim terenima.

Rukometaš Vogošće Ivan Benić dobio je tri utakmice suspenzije zbog nesportskog ponašanja prema sudijama pomenute utakmice.

"Suspenzija je izrečena na osnovu dopunskih izjava sudija a zbog nesportskog ponašanja prema sudijama.

Zbog toga se Benić Ivan kažnjava zabranom nastupa na tri utakmice. Zabrana se odnosi na utakmice 13., 14. i 15. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine", stoji u obrazloženju ove odluke RSBiH.

Vogošća je ostala na trećem mjestu sa 16 bodova sada imaju sedam manje od lidera Izviđača, a tri manje od drugoplasiranog Leotara.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Krivaja se probila na sjajno peto mjesto sa 15 bodova i nije isključeno da tim iz Krivaje do kraja sezone gledamo u borbi za pozicije koje vode u evropska takmičenja.

Poznato je da ove sezone Premijer ligu Bosne i Hercegovine napušta pet timova, a na pozicijama u opasnoj zoni trenutno su Hercegovina, Goražde, Bosna Visoko, Gradačac i Kakanj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi