Važna pobjeda RK Zagreb u Ligi prvaka, dobra partija Adina Faljića
FOTO - EPA

U Zagrebu "pao" Szeged

Važna pobjeda RK Zagreb u Ligi prvaka, dobra partija Adina Faljića

A. Beganović

U okviru Lige prvaka za rukometaše večeras je RK Zagreb pred svojim navijačima stigao do veoma važne pobjede u duelu sa mađarskim Szegedom (30:25).

Gosti iz Mađarske su nešto bolje otvorili susret. Poveli su 4:1 i 5:2, no nakon toga se bude domaći i po prvi put dolaze do prednosti nakon nekih desetak minuta igre (7:6). Do odmora je rasla prednost Zagreba, da bi nalon 30 minuta iznosila pet golova (17:12).

Serijom 3:0 na otvaranju drugog dijela domaći stižu do prednosti od osam golova (20:12) i praktički tada rješavaju utakmicu. Nisu se gosti uspjeli rezultatski približiti, pa je na kraju završilo rezultatom 30:25.

Ćupić i Srna sa po šest pogodaka su bili najefikasniji kod Zagreba, a dobru partiju je odigrao i bh. rukometaš Adin Faljić koji je postigao tri pogotka. S druge strane, kod gostiju su najefikasniji bili Maskovsek sa pet, te Soares sa četiri pogotka.

U Grupi A snage su odmjerili i Kolstad i Aalborg, koji je slavio rezultatom 29:18, te je bar na kratko preuzeo prvu poziciju od Kiela.

Oglasi

Detalj sa susreta Zagreba i Szegeda

Bjornsen i Hansen sa po šest pogodaka su predvodili Aalborg, dok su Sagosen sa četiri, te Gullerud sa tri pogotka bili najefikasniji kod Kolstada.

Aalborg je trenutno vodeća ekipa Grupe A sa 12 osvojenih bodova. Bod i utakmicu manje ima Kiel, dok je Kielce također sa utakmicom manje trećeplasirano sa 10 osvojenih bodova.

Zagreb se nalazi na 7. mjestu sa osam bodova, a Szeged sa devet bodova drži posljednju poziciju (šestu) koja vodi u narednu fazu takmičenja.

RK Celje tone sve dublje

U Grupi B je Celje pred svojim navijačima pretrpjelo novi, deveti poraz iz isto toliko utakmica. Večeras su od slovenačke ekipe bolji bili rukometaši poljske Wisle Plock čije boje brani Mirsad Terzić. Slavila je Wisla rezultatom 30:25.

Hrvatski rukometaš Tin Lučin je sa osam pogodaka predvodio Wislu, a po četiri su dodali Dawydzik, Krajewski i Mihić, a kod Celja su Janc sa osam, te Ivanković sa šest pogodaka bili bolji od ostalih.

Barcelona i Veszprem sa po 14 osvojenih bodova predvode tabelu Grupe B, Celje je posljednje bez bodova, a Wisla se nalazi mjesto iznad sa četiri boda.

Top Komentari

pero98
Čestitke rukometašima Zagreba.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi