Rodin potpisao za RK Nexe Našice

Bh. rukometaš u Hrvatskoj

Rodin potpisao za RK Nexe Našice

Bosanskohercegovački rukometaš Mateo Rodin ima novi klub.

Rodin je u ljeto 2018. godine nakon četiri sezone provedene u Izviđaču odlučio da karijeru nastavi u Francuskoj, tačnije u Nancyju, ali sada je došlo vrijeme za novi izazov.

Ovaj rukometaš iz Čapljine u međuvremenu je dobio bolju ponudu iz Hrvatske, a njegov novi klub je Nexe iz Našica koji je stalni sudionik SEHA Gazprom lige i evropskih kup takmičenja.

"Za RK Nexe sam odlučio potpisati zato što mi se oduvijek sviđao način rada u klubu te cjelokupna organizacija. Koga god sam pitao kako je igrati za Nexe niko nije imao loše riječi i svi su izuzetno zadovoljni klubom tako da sam, bez obzira na sve ostale ponude, odlučio doći u Našice", rekao je Rodin.

Detalji ugovora nisu poznati.

Promo

Top Komentari

Prazina
Sretno kralju!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi