Vardar siguran protiv Nexea
Makedonci su bili veliki favoriti prije ovog meča, pa su na parketu i pokazali da su trenutno bolji od hrvatskog predstavnika, koji nije uspio da parira domaćinu

8. kolo SEHA lige

Vardar siguran protiv Nexea

E. Dindić

U drugoj utakmici 8. kola SEHA lige sastali su se Vardar i Nexe iz Našica, a na kraju sigurnu pobjedu ostvarili su domaći rukometaši rezultatom 31:26 (16:12).

Prvo poluvrijeme Vardar je igrao jako dobro u odbrani te na poluvrijeme odlazi sa četiri gola prednosti. Nakon prvih 30 minuta rezultat je glasio 16:12.

U drugom poluvremenu Vardar je rutinski održavao stečenu prednost, a na kraju zabilježio sigurnu pobjedu rezultatom 31:26.

Vardar su predvodili Timur Dibirov i Daniil Shishkarev sa po četiri postignuta gola. Goste iz Našica predvodio je Marin Šipić sa pet golova, dok je Marko Buvinić postigao četiri gola.

Vardar i Nexe nakon ovog kola imaju identičan skor od šest pobjeda i dva poraza.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi