Održana Skupština RSBiH: Nedim Musić zamijenio Kenana Magodu na mjestu potpredsjednika UO
FOTO/VIDEO: H. Zilić

Na Ilidži

Održana Skupština RSBiH: Nedim Musić zamijenio Kenana Magodu na mjestu potpredsjednika UO

H. Zilić

Na Ilidži je danas održana redovna Skupština Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine koja je trajala oko dva sata. Prošlo je sve u dobrom tonu, a treba dodati da je ovo prva Skupština RSBiH nakon dvije godine pauze.

Na početku su uručene zahvalnice. Prvo je uručena zahvalnica RSFBiH koju je primio Pero Marić, zatim zahvalnica RS HB koju je primio Sloboda Zadro, kao i zahvalnica RSRS koju je primio Marinko Umičević.

Zahvalnica je također uručena Rukometnom savezu Tuzlanskog kantona koju je primio Alija Hasić, a zahvalnica je otišla i u ruke sportskog radnika iz Cazina, Emira Dautovića.

Delegati Skupštine su jednoglasno usvojili izvještaj o radu i finansijski izvještaj, te izvještaj Nadzornog odbora.

Nakon toga usvojen je plan rada i finansijski plan za tekuću godinu.

Oglasi

Skupština Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je usvojila i odluku o promjeni sjedišta krovne kuće bh. rukometa. Tako je zvanično adresa Rukometnog saveza BiH Jošanička 55, WOG Centar, IV sprat, 71320 Vogošća.

Došlo je do promjene i u rukovodstvu Upravnog odbora RSBiH. Umjesto dosadašnjeg potpredsjednika Kenana Magode novi potpredsjednik UO RSBiH je Nedim Musić. Gospodin Magoda ostaje član UO RSBiH.

Po završetku Skupštine stigle su i prve reakcije, a medijima su se obratili potpredjesdnik Skupštine Branislav Stojkić, v.d. generalnog sekretara Nedim Arnautović i novi potpredsjednik UO RSBiH, Nedim Musić.

Po završetku Skupštine je izjavu dao i Marinko Umičević, bivši predsjednik RS BiH i trentuni predsjednik RS Republike Srpske, koji je tokom Skupštine tri puta izlazio na govornicu i govorio o nekim aktuelnim temama, a najviše je to bilo o poreskom broju bez kojeg naš Rukometni savez radi dugi niz godina.

"Drago mi je da je ovako dobro prošla Skupština, koja doduše nije bila dvije godine. Sve su odluke bile jednoglasne, što je jako pohvalno i nekakva nada za daljni rad", u uvodu za SportSport je govorio predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske i bivši prvi čovjek Rukometnog saveza BiH, pa je govorio o poreskom broju bez kojeg RS BiH funkcioniše već godinama.

"Što se tiče poreskog broja, nažalost, 2017. godine kada sam došao za predsjednika, tužili smo Poresku upravu Federacije BiH i dobili smo od Suda rješenje da mi nismo nasljednici nečega što nije postojalo. Dobili smo rješenje od Ministarstva pravde BiH. Međutim, od tog bivšeg Saveza ostao je dug 1,7 miliona KM, što je sada duplo veći sa kamatama. Poreska uprava FBiH morala nam je dostaviti novi poreski broj", rekao je Umičević između ostalog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi