Večeras igramo prvi meč na Evropskom rukometnom prvenstvu: Da li je čudo moguće?
Šta će smisliti selektor Irfan Smajlagić?

Šveđani su apsolutni favoriti i toga su svi svjesni

Večeras igramo prvi meč na Evropskom rukometnom prvenstvu: Da li je čudo moguće?

Samir Mlaćo, foto: Endin Čaušević

Spektakularno je počelo Evropsko prvenstvo u rukometu sinoć u Njemačkoj.

Francuska je bila bolja od Sjeverne Makedonije 39:29, dok je Njemačka razbila Švicarsku 27:14. Susret je odigran pred 53.586 gledalaca uz spektakl kakav se rijetko viđa.

Večeras će na parket i rukometna reprezentacija naše zemlje. Rival je izrazito težak, a zove se reprezentacije Švedske. Svakako da su Šveđani veliki favoriti, no naši momci se sigurno neće lako predati.

Svjesni su da će to biti težak ispit, no pritiska nema. Švedska je kvalitetna reprezentacija, želi do medalje u Njemačkoj, dok naši momci u ovom meču neće imati pritiska. Pravi ispit su Nizozemska i Gruzija, ostali rivali iz naše grupe.

"Želimo pružiti svoju najbolju utakmicu, a koji će rezultat biti to ćemo vidjeti. Bitno je kako ćemo mi igrati, da damo sve od sebe i da uđemo hladne glave. Znamo ko je Švedska, oni su veliki favoriti za medalju na ovom prvenstvu.

Oglasi

Naša najveća šansa je da zaustavimo njihovu polukontru i tako to uspijemo imamo velike šanse za dobar rezultat. Prva utakmica prtoiv najtežih, a onda protiv uslovno lakših", rekao je pred večerašnji meč bh. reprezentativac Senjamin Burić.

Mirko Herceg smatra da je dobro što prvi meč igramo sa Švedskom.

"Očekivanja su da odigramo što bolju utakmicu, a dobro je što igramo protiv njih. Idemo opušteno, nadamo se što boljem rezultatu. Psihički je lakše što prvu utakmicu igramo protiv najtežeg protivnika u grupi, a onda idu relativno lakši protivnici. Nadam se da ćemo ispuniti naše ciljeve", dodao je Herceg.

Treba istaći da će naši momci u jutarnjim satima odraditi lagani trening, a selektor Irfan Smajlagić jučer je imao na raspolaganju sve reprezentativne.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Meč sa Švedskom igra se večeras od 20:30 sati u SAP Areni u Manheimu, a očekuje se velika podrška navijača naše reprezentacije. Dolazak su najavili popularni BHFanaticosi, što će biti dodatna snaga za našu selekciju.

Duel drugog kola protiv Nizozemske naša selekcija igra 13. januara od 18 sati, dok je duel protiv Gruzije 15. januara, također od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi