Japanci su ponizili protivnike na najgori mogući način: Teško je i pogledati u semafor
FOTO: Guliverimage

Uraganska partija

Japanci su ponizili protivnike na najgori mogući način: Teško je i pogledati u semafor

Haris Zilić

Januar je rezervisan za rukometna uzbuđenja. Pored Evropskog prvenstva u Njemačkoj paralelno se u Bahreinu igra i prvenstvo Azije koje nam ponudi i zanimljive rezultate.

Tačnije, današnji rezultat može u rubirku nestvarnih jer Japan nije imao milosti prema Indiji. U trećem kolu grupe C, Japan je sa čak 59:11 razbio, možemo reći i ponizio Indiju.

Prvo poluvrijeme Japanci su dobili 27:6, a u drugom je bilo 32:5. Dakle, Japanci su skoro svake minute postizali pogotke.

Indija je totalni autsajder na ovom prvenstvu i najslabija selekcija, međutim žele da rade na promociji rukometa u svojoj zemlji.

Daleko su još od neke ozbiljne selekcije, ali učešće na kontinentalnim turnirima sigurno im pomaže u njihovom razvoju iako su rezultati veoma loši.

Oglasi

Japan je današnjom pobjedom osigurao plasman u drugi krug, a njima će priključiti Saudijska Arabija ili Irak koji igraju u direktnom okršaju.

U četvrtini finala iz grupe D su sigrune selekcije Bahreina i UAE-a, iz grupe B to su Južna Koreja i Iran, a iz grupe A Katar i Kuvajt.

Nakon kompletiranih utakmica trećeg kola znat će se svi parovi četvrtine finala Azijskog kupa.

Ttitulu prvaka Azije u rukometu iz 2022. godine brani reprezentacija Katara koja je u finalu rezultatom 29:24 savladala Bahrein, dok je trećeplasirana bila Saudijska Arabija koja je u meču za bronzu bila bolja od Irana rezultatom 26:23.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi