Nikola Prce najveća želja čelnika RS BiH, ali Doborac i Čolina su najbliže klupi reprezentacije BiH

Odluka u narednih desetak dana

Nikola Prce najveća želja čelnika RS BiH, ali Doborac i Čolina su najbliže klupi reprezentacije BiH

E. Oštraković

Danas je održab informativni sastanak UO RSBih, a glavna tema bio je razgovor o novom selektoru. Ipak, nikakva odluka danas nije donesena, te je naša rukometna reprezentacija još uvijek bez selektora.

Prema informacijama do kojih smo došli, istina nezvaničnih, u narednih deset dana biti će održana hitna sjednica na kojoj će se imenovati novi selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Kandidata je nekoliko, sa svima su već obavljeni razgovori, ali prema našim informacijama lista je svedena na četiri imena od kojih će jedan biti izabran za novog selektora.

Jedan od najboljih rukometaša koje je naša zemlja imala, Nikola Prce je prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli najveća želja čelnika našeg saveza da preuzme klupu reprezentacije.

Prce trenutno radi u KH Besa FamGas kao trener, te je zaista teško očekivati da će napustiti klupu ovog kluba kako bi u ovom trenutku preuzeo reprezentaciju BiH koja je "vruć krompir".

Oglasi

Naravno uvijek postoji šansa da Prce iznenadi i prihvati ponudu čelnika saveza, ali prema našim informacijama iako je Prce prva želje čelnika RSBiH do angažmana će jako teško doći.

Najbliži klupi prema nezvaničnim informacijama su Damir Doborac koji je trenutno trener RK Gračanica, te Toni Čolina koji već dugo radi kao trener Izviđača.

Čolina je već imao priliku da radi kao selektor reprezentacije BiH, istina nekoliko utakmica, a pomoćnik mu je tada bio upravo Damir Doborac. Ko zna možda baš njih dvojica kao selektor i pomoćnik u narednom periodu preuzmu reprezentaciju, samo je pitanje ko bi imao koju ulogu.

Još jedno ime sa kojim je obavljen ragovor navodno je Žarko Pejović koji trenutno radi u Norveškoj, ali jako teško je da će doći do njegovog angažmana. Naravno postoji još nekoliko imena koje čelnici RSBiH jako dobro čuvaju.

Kada je riječ o ženskoj rukometnoj reprezentaciji BiH Adnan Bašić ostaje selektor u narednom periodu i vodit će rukometašice u finišu kvalifikacija protiv Rumunije i Hrvatske.

Oglasi

Svemu ovome dodajmo i da RSBiH bivšem selektoru Obrvanu duguje 225 hiljada KM, a Radanu Rovčaninu bivšem selektoru ženske rukometne reprezentacije sedam hiljada KM.

Portugalce dočekujemo u Mejdanu, poznato i kada

Obzirom da još uvijek nemamo selektora, svima je jasno da će nas u dvomeču protiv Portugala čekati teška situacija i da će nam za plasman na ovo takmičenje praktično trebati čudo.

Portugalci su sjajno uigrana reprezentacija i iz godine u godinu igraju sve bolje i bolje, što se za našu reprezentaciju baš i ne može reći. Mi igramo na principu toplho-hladno.

A u posljednje vrijeme je baš, baš hladno posebno kada je riječ o rezultatima našeg nacionalnog tima. Priliku da pokušaju popraviti dojam naši reprezentativci će imati upravo protiv Portugala.

Kuglice nam nisu bile naklonjene, ali kako je tako je, igrati se mora i sigurno je da će reprezentativci dati sve od sebe, a da li će to biti dovoljno za plasman na Svjetsko prvenstvo, ostaje da vidimo.

Prva utakmica između ove dvije reprezentacije biti će odigrana 9. maja, a domaćini će biti Portugalci. Sigurno je da će naši momci pokušati ostvariti dobar rezultat u ovoj utakmici pred revanš koji se igra u našoj zemlji.

Sada je jasno i gdje će biti odigrana ta revanš utakmica, kao i termin utakmica, te satnica. Dvorana Mejdan u Tuzli biti će domaćin utakmice, a susret će biti odigran 12. maja sa početkom od 17 sati.

Top Komentari

laky187
Kretenu od novinara što pobrisa tekst od maloprije koji nisi provjerio. Sve vam nenormalnooo
0 0
Noname992
Hajde savez nek prepusti navijačima da odluče ko će biti novi selektor
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi