Zmajevi u trećem šeširu čekaju žrijeb kvalifikacija za prvenstvo Evrope
FOTO: E. Dindić

Večeras od 18 sati

Zmajevi u trećem šeširu čekaju žrijeb kvalifikacija za prvenstvo Evrope

H. Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će saznati rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

EURO se igra u Njemačkoj, a pored domaćina selekcije Njemačke direktan plasman obezbijedile su tri prvoplasirane selekcije sa ovogodišnjeg EURO-a, a to su Švedska, Španija i Danska.

U kvalifikacijama će nastupiti 32 reprezentacije podijeljene u osam grupa sa po četiri tima.

Plasman na prvenstvo Evrope obezbijedit će dvije prvopalsirane ekipe iz svake grupe i četiri najbolja trećeplasirana tima.

Pred žrijeb koji je na rasporedu danas od 18 sati u Berlinu, reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u trećem šeširu zajedno sa selekcijama Litvanije, Latvije, Izraela, Slovačke, Turske, Rumunije i Grčke. Navedene reprezentacije ne možemo dobiti za protivnike.

U narednim redovima pogledajte kako izgledaju jakosne grupe uoči žrijeba.

Oglasi

Prva jaskona grupa: Norveška, Francuska, Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Portugal, Island i Austrija.

Druga druga jakosna grupa: Češka Republika, Poljska, Nizozemska, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija, Švicarska i Ukrajina.

Treća jakosna grupa: Bosna i Hercegovina, Litvanija, Latvija, Izrael, Slovačka, Turska, Rumunija i Grčka.

Četvrta jakosna grupa: Kosovo, Belgija, Estonija, Farska Ostrva, Finska, Italija, Gruzija i Luksemburg.

Dakle, moguće je da dobijemo i jednu "ex yu" grupu, a za našu reprezentaciju važno će biti koju će reprezentaciju dobiti iz druge jakonse grupe jer bi trijumf protiv jedne od dvije prvoplasirane reprezentacije značio skoro i plasman na EURO (kao trijumf protiv Austrije u prošlim kvalifikacijama).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi