Čolina: Životom sam ponosan što sam dio svega ovoga

Selektor bh. rukometaša

Čolina: Životom sam ponosan što sam dio svega ovoga

E. Ganibegović

Nakon ispadanja od Grčke u predbaražu, na press konferenciji se nakon Benjamina Burića obratio i selektor Toni Čolina.

"Probali smo nakon prve utakmice i problema koje smo imali u napadu koncentrisati se na stvari koje trebamo raditi. Imali smo taj peh da nam se povrijedio Jozinović u drugoj minuti poslije jednog napada i to nismo mogli nadomjestiti. Probali smo se boriti u odbrani koliko smo mogli", rekao je selektor i nastavio;

"Na poluvremenu smo imali dva gola zaostatka i probali smo u drugom napraviti čudo da preokrenemo, da probamo dobiti, da dignemo publiku na noge, ali nažalost nismo uspjeli. U nekim situacijama je golman uticao na naše igrače svojim odbranama. Taj momenat gdje moraš prelomiti nismo iskoristili na svoju stranu i primili smo četiri gola i do kraja smo mogli samo smanjiti rezultat. Svima nam je bila želja da preokrenemo rezultat iz Grčke i nažalost nismo uspjeli."

Šta dalje?

"Prvo mi pada na pamet da svakog trenera koji radi u mlađim selekcijama širom BiH pohvalim za dosadašnji rad i da probam podržati koliko ja mogu sa svoje strane kao trener Izviđača i evo sada kao selektor, da se da energija maksimalno u te mlade momke, kad tad će se isplatiti. Sada smo u toj nekoj rupi od sedam-osam godina gdje nemamo kvalitetne igrače i ja se nadam da vremenom koje dolazi tim mladim trenerima i stručnjacima damo podršku svak u svom gradu maksimalno jer jedino tako reprezentacija može imati veći bazen, da imamo veću i bolju selekciju", rekao je Čolina i otkrio recept:

"Ako želimo biti konkurentni, busati se u prsa da smo kvalitetni i moćni onda treba puno rada. Ja bih volio da njihove zajednice prepoznaju te stvari i prepoznaju taj rad tih mladih trenera i klubova koji su sigurno pokretači rukometa u BiH, da bude još konkurentije to takmičenje, da državna omladinska prvenstva budu kvalitetnija, da nam je liga kvalitetnija i da imamo lakši put da naši igrači završe u inostranstvu, tako da to je jedini put dalje da imamo konkurenciju reprezentaciju i da svakog igrača iskoristimo maksimalno."

"S vjerom u ove sada mlade igrače, puno smo izgubili unazad šest-sedam godina, to nije ničija krivica jer smo imali generaciju odličnih rukometaša. Ta rupa i razmak se mora popuniti. Moramo puno više energije, znanja, truda uložiti da razvijamo svoje igrače, da ne lete prerano van, da sazriju pa tek onda idu van."

Do kada je Čolina selektor, ove dvije utakmice ili duže?

"Razgovarat ćemo s Upravnim odborom. Ja sam spremno prihvatio ovu priliku da se potrudimo maksimalno da prođemo ovo. Nažalost nismo uspjeli. Upravni odbor to odlučuje, a ja sam za rukomet 0-24."

"Svakako imam želju. Ja sam ponosan na svakog ovog momka, svakog mladog momka koji je došao u reprezentaciju, na sve ove momke koji su dali krv, znoj i suze zadnjih deset godina, životom sam ponosan što sam bio dio ovoga svega, iz razloga što su ti momci u svim uvjetima i neuvjetima bili nasmijani, od Buriće, Prce, Terze... Sve ove probleme oni su bili tu. Nisu pričali o problemima, nisu govorili o puno toga što se događa i događalo se, oni su heroji za mene i uvijek ću biti na raspolaganju takvim momcima", zaključio je selektor.

Top Komentari

BH123
Lijepo je napokon vidjeti da trener cijelu utakmicu stoji pored terena, bodri svoju ekipu, proživljava sve što se dešava i daje im instrukcije.Mislim da je Čolina dobar izbor vidi se koliko se trudi i koliko mu je stalo,a i do sada nismo pružili priliku mladim trenerima. On sigurno ima znanje i predanost,jako dobro poznaje našu ligu,trener je mlade reprezentacije i trenutnog prvaka lige. Vjerujem da se može izboriti i postepeno početi uvoditi promjene.
5 1
Mackintosh
Nisi ti kriv sto su igraci tehicki i takticki nepismeni, lopte ne znaju vodit. Gledas ih i smijes se, promasili hadalji sport. Mogu se oprobat prije u hrkljusu i kamena s ramena. Golman najgori, sve nesto se prposi, a rupetina teska, izbusise ga Grci ko sito
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi