Iznenađenje na klupi rukometaša Hrvatske: "Nećemo kopirati druge"
Predstavljenje novog rukometnog selektora Hrvatske reprezentacije Dagura Sigurdssona Foto: Igor Soban/PIXSELL

Prvi put stranac vodi hrvatske rukometaše

Iznenađenje na klupi rukometaša Hrvatske: "Nećemo kopirati druge"

E. Škorić

Hrvatska rukometna reprezentacija predstavila je novog selektora Dagura Sigurdssona.

Islanđanin Dagur Sigurdsson dobio je čast da vodi reprezentaciju Hrvatske i već za nekoliko sedmica odradit će i prve utakmice u kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre.

51-godišnji stručnjak jedan je od najpriznatijih svjetskih trenera, a 2016. godine proglašen je za najboljeg na svijetu. Njemu se u novom stručnom štabu pridružuje Denis Špoljarić.

''Nismo imali puno vremena nakon Eura i kad smo se zahvalili Goranu Perkovcu jer nas čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre. Svjesni smo zadatka i težine koji slijedi. Odluka je bila teška i zahtjevna s obzirom da nismo polučili rezultat'', rekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

Sigurdsson je prvi stranac koji će voditi hrvatsku rukometnu reprezentaciju.

Oglasi

''Glavni razlog dolaska je što sam tražio novi izazov, tražio sam novu avanturu, nešto što ću raditi sa strasti. Veliki izazov za mene biti prvi stranac hrvatski selektor. Veselim se'', rekao je Sigurdsson u uvodu.

''Ispred nas su dvije izazovne sedmice s puno rada. Gledao sam Hrvatsku na Euru. Ima puno mladih, ali iskusnih igrača. Izazov je pronaći balans između njih. Ambiciozan sam i entuzijastičan. Imamo puno posla, ali mislim da ću napraviti dobar posao. 8. ožujka je okupljanje reprezentacije za kvalifikacije za Olimpijske igre, neće doći svi. Imat ćemo svega nekoliko treninga, bit će jako izazovno, ali to želim.''

Kako bi volio da Hrvatska igra?

''Nećemo kopirati druge, imamo puno različitih igrača koje moramo uklopiti. Najbolji treneri su oni koji su najfleksibilniji i koji su sposobni prilagoditi taktiku. Sve je u balansu, kako smanjiti rotacije… Uzbuđen sam što ću donijeti svoju filozofiju i način igre. Imam prilično jasnu ideju kako želim da Hrvatska izgleda. Lovimo jake momčadi poput Danske, Švedske i Norveške''.

Gdje je Hrvatska u odnosu na druge rukometne sile?

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

„Dosta nalikuje Njemačkoj. Obje reprezentacije imaju mladog, talentiranog glmana, slična je struktura. Za sve će trebati vremena. U Japanu nam je trebalo šest ili sedam godina kako bismo došli na azijski vrh. U Njemačkoj su mi trebale tri godine za promjene. Uspjeh nekad dođe ranije, nekad kasnije, ovisi o okolnostima. Nemamo ništa bolje ni lošije igrače od Mađarske, Norveške… Moramo ih samo dobro posložiti.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti