Ko će naslijediti Červara? Navijači bi Smajlagića, ali...

Ko će naslijediti Červara? Navijači bi Smajlagića, ali...

A. Beganović

Rukometna reprezentacija Hrvatske nije uspjela da se plasira među osam najboljih selekcija na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Sinoćnjim ubjedljivim porazom od Danske reprezentacija Hrvatske je završila "avanturu" u Egiptu, a još ranije selektor Lino Červar najavio je odlazak s klupe.

Upravo je njegova najava odlaska rasplamsala diskusiju o njegovom nasljedniku, kojeg će tamošni Savez izabrati u narednim danima.

Mnoga imena su u opticaju, a u Hrvatskoj nemaju mnogo vremena za čekanje s obzirom da ih za nešto više očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre, a navodno je klupi najbliži nekadašnji selektor Slavko Goluža.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kao mogući nasljednik spominje se i nekadašnji trener sarajevske Bosne, Irfan Smajlagić, kojeg bi sudeći po anketama, navijači najviše željeli vidjeti na klupi nacionalnog tima.

Međutim, ovaj stručnjak koji je svojevremeno asistirao Červaru i nakon čijeg odlaska Hrvatska nije osvojila nijednu zlatnu medalju, navodno nije u dobrim odnosima sa čelnicima hrvatskog rukometa, tako da njegovo preuzimanje hrvatskog nacionalnog tima teško da je moguće.

Top Komentari

haris004
Meni je ovaj Smajlagić odličan trener. Sjećam se da prije nije želio voditi reprezentacije ali itekako kvalitetan stručnjak.
1 0
sport1
Ako zele rezultat i to pozitivan na turniru za olimpijske igre, najbolja opcija im je bosanski trio. Smajlagic, Saracevic, Losert...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi