Borac u fenomenalnom derbiju savladao Slobodu u Tuzli, novi poraz Gračanlija

Rukometna Premijer liga BiH

Borac u fenomenalnom derbiju savladao Slobodu u Tuzli, novi poraz Gračanlija

Esmer Oštraković

Danas je odigrano šest utakmica u okivru 21. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ekipa Gračanice koja je igrala sjajnu prvu polusezonu, u drugom dijelu sezone nikako ne liči na sebe. Nakon poraza kod kuće od Izviđača, sada su Gračanlije poražene i u Goraždu.

Već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da će gosti iz Gračanice teško do bodova na ovom susretu jer su imali zaostatak od šest golova.

U drugom poluvremenu Goražde nastavlja sa dobrom igrom i upisuje pobjedu od sedam razlike, a konačan rezultat bio je 32:25.

U derbiju kola Sloboda je u tuzli sa 28:27 poražena od Borca. Gosti su u prvom poluvremenu igrali fenomenalno, a to im je donijelo prednost od pet razlike na odmoru. Rezultat je bio 15:10.

U drugom poluvremenu dosta bolja igra Tuzlaka donijela je veliku neizvjesnot, ali je na kraju Borac slavio minimalnu pobjedu od 28:27.

Oglasi

Sloga je u Doboju prokockala vodstvo od tri razlike koje je imala na poluvremenu protiv Leotara. Na kraju je utakmica završena remijem od 28:28.

Izviđač je na svom terenu upisao novu ubjedljivu pobjedu, a ovaj put "stradala" je ekipa Čapljine. Konačan rezultat bio je 45:23 u korist tima iz Ljubuškog.

Maglaj je u sjajnoj utakmici uspio da ostvari jako važnu pobjedu protiv Hercegovine, a konačan rezultat bio je 26:25 za domaći tim.

Pobjedu u gostima slavila je ekipa Krivaje iz Zavidovića. Oni su slavili protiv Vogošće sa 35:31.

Kada je riječ o stanju na tabeli trenutno je lider ekipa Izviđača koja ima 34 boda i praktično je nemoguće da ne budu prvaci Bosne i Hercegovine ove sezone.

Na drugom mjestu je Borac sa 27 bodova, ali i utakmicom više u odnosu na Gračanicu koja je jedno mjesto iza sa 24 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Nakon toga slijede Leotar sa 23 boda i Sloboda sa 22 osvojena boda. Isto bodova imaju i Vogošća, te ekipa Konjuha.

Posljednja na tabeli je već prežaljena ekipa Čapljine koja ima samo dva boda, dok se na 12. mjestu nalazi Hercegovina sa 10 osvojenih bodova. Goražde je 11. sa 14 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi