Konačno slijedi skraćenje Premijer lige BiH!

Promjene u rukometu

Konačno slijedi skraćenje Premijer lige BiH!

Esmer Oštraković

Ono o čemu se dugo govorilo u rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, konačno će biti ostvareno od sezone 2023/2024.

Naime, od te sezone liga za muškarce će imati 14 klubova, dok će ženska liga imati deset klubova.

Potvrdili su ovo na sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.
“Kada se radi o smanjenju ženske lige to nije bilo uopšte upitno, već je bilo sporno smanjenje muške lige. Danas smo obrazložili zbog čega smo se odlučili da elitni rang za rukometaše smanjimo sa 16 na 14 timova i sada je to definitivna odluka” izjavio je Vladimir Branković, potpredsjednik Rukometnog saveza BiH.

Razgovaralo se i o ugovoru sa BH Telekomom koji bi uskoro mogao da se potpiše.

Tada bi dodatnu kontrolu nad ugovorom imao Rukometni savez Bosne i Hercegovine, ali naglašeno je da na još uvijek nemamo sponzorski ugovor.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Nadamo se da će uskoro biti potpisan ugovor sa BH Telekom, a svi mi u Upravnom odboru učinićemo sve da nađemo još nekoliko sponzora kako bi Savez nesmetano funkcionisao. Ono što želim da napomenem, a to je, da su obezbijeđena novčana sredstva za reprezentativna takmičenja koja se očekuju do kraja trekuće godine,” naglasio je Branković.

Ponovo je bilo govora i o ID broju što je veliki problem koji treba riješiti što je brže moguće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi