Rukometaši Srbije već na Evropskom prvenstvu

Belgija odustala

Rukometaši Srbije već na Evropskom prvenstvu

E. Škorić

Rukometaši Srbije izborili su plasman na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj naredne godine.

Srbija je izborila plasman zahvaljujući tome što je Belgija obavijestila EHF o nemogućnosti odigravanja utakmica u kvalifikacijskoj grupi 1 zbog pandemije koronavirusa.

U grupi su još Srbija, Francuska i Grčka. Kako je Srbija već bolja u međusobnom omjeru s Francuzima, nakon pobjede i remija, uz trijumf nad Grcima, osigurali su plasman na EP.

Orlovi od 2010. godine ne propuštaju evropska takmičenja, dok će Belgijanci povodom istupanja snositi konsekvence.

Top Komentari

sport1
Nece snositi nikakve posljedice s obzirom da im 90% igraca igra u domacem prvenstvu, a s obzirom da klubovi od septembra vise ne treniraju nema nikakvih sankcija pametnjakovicu. Istrazi malo, raspitaj se. Sportski pozdrav
5 0
Majan
Da hoće i u našoj grupi neko otkazati a možda se i opet ne bi plasirali
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi