ŽRK Vojvodina osvojio turnir "Visit Sarajevo Cup"

Sjajna organizacija u Hadžićima

ŽRK Vojvodina osvojio turnir "Visit Sarajevo Cup"

H. Zilić

U Sarajevu, tačnije u KSiRC Hadžići za vikend je završen veoma jak Međunarodni turnir za rukometašice.

Turnir koji je poslužio kao dobra proba svim ekipama pred start nove sezone održan je uz pomoć Turstičke zajednice Kantona Sarajevo.

U cilju je da turnir "Visit Sarajevo Cup" u narednim godinama bude i tradicionalan.

Gledaoci su u dva dana vikenda vidjeli sjajan rukomet, a titulu je osvojio ŽRK Vovjdoina koji je u finalu nakon boljeg izvođenja sedmeraca savladao domaćina RK Hadžići koji su ovaj turnir organizovali zajedno u saradnji sa ŽRK Ilidža, čime je rukomet u Kantonu Sarajevo dobio jednu odličnu promociju.

Ovome dodajmo da je finalni duelu Vojvodine i Hadžića u regularnom dijelu završen rezultatom 27:27.

Treće mejsto je osvojio ŽRK Split, četvrtoplasirana je bila ekipa WHC CAIR Skoplje, petoplasirani ŽRK Ulcinj, a šestoplasirani ŽRK Ilidža.

Najbolji strijelac turnira je Ana Ćukušić sa 23 gola iz ekipe ŽRK Split, najbolji igrač Ana Lazić iz ŽRK Vojvodina dok je Magdalena Kojović iz ekipe WHC CAIR proglašena za najboljeg golmana.

Turnir je prošao u sjajnoj atmosferi i organizaciji.

Treba i naglasiti podatak da je finalnu utakmicu gledalo skoro 500 gledatelja na tribinama što je svakako cifra za pohvalu kada je u pitanju klupski rukomet u BiH, posebno ženski.

Rukometna sezona u Bosni i Hercegovini počinje 10.9. kada će na teren rukometaši u Premijer ligi BiH, dok Premijer liga BiH za rukometašice počinje 17. setpembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi