Rukometaš RK Bosna Visoko suspendovan na godinu dana zbog korištenja marihuane

Pao na doping testu

Rukometaš RK Bosna Visoko suspendovan na godinu dana zbog korištenja marihuane

E. Čaušević

Rukometaš visočke Bosne, Faruk Čolo, suspendovan je na jednu godinu zbog korištenja nedozvoljenih supstanci.

Čolo nije prošao antidoping tenstiranje na kojem je utvrđeno da je ovaj rukometaš pozitivan na zabranjenu supstancu Carboxy-THC iz grupe S8 Kanabinoidi, ali i na supstancu Dexamethasone iz grupe S9.

To se nalazi na listi zabranjenih sredstava, a Upravni odbor Rukometnog saveza BiH donio je odluku da Čolo bude suspendovan na godinu dana. Ova kazna teče od 24.07.2018. kada je tada privremeno kažnjen.

Čolo će se na teren moći vratiti 25. jula ove godine kada će mu zvanično isteći suspenzija. Nakon 13 odigranih kola RK Bosna je prva na tabeli sa 30 bodova koliko ima i drugoplasirana Gračanica.

Bosna nedavno suspendovala i Mirzu Mimića

Atmosferu u ekipi Bosne je sigurno donekle pokvario slučaj sa desnim bekom Mirzom Mimićem.

Naime, RK Bosna će suspendovati ovog iskusnog rukometaša jer je pregovarao sa drugim klubom i to direktnim konkurentom - RK Vogošća.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Upravni odbor RK Bosna Visoko će sutra potvrditi da je igrač Mirza Mimić suspendovan. Prekršio je pravilnik o statusu igrača jer je bez znanja kluba pregovarao sa RK Vogošća. Prekršio je i ugovor kojim je vezan za RK Bosna", poručili su iz Bosne na zvaničnom FB profilu.

Upravni odbor RK Bosna zasjeda sutra, a iz kluba poručuju da će javnost biti blagovremeno obavijštena o daljnjim koracima koji će se preduzimati kada je ovaj slučaj u pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi