Mirza Mimić suspendovan zbog pregovora bez znanja RK Bosna Visoko
(Foto: HC Banik Karvina) Uskoro će biti poznata sudbina Mimića, tačnije težina sankcija koje će mu izreći njegov klub

UO će sutra potvrditi suspenziju

Mirza Mimić suspendovan zbog pregovora bez znanja RK Bosna Visoko

Visočka Bosna može biti zadovoljna prvim dijelom sezone Premijer lige BiH, s obzirom da je isti okončala kao lider na tabeli.

Ipak, atmosferu u ekipi Bosne je sigurno donekle pokvario slučaj sa desnim bekom Mirzom Mimićem.

Naime, RK Bosna će suspendovati ovog iskusnog rukometaša jer je pregovarao sa drugim klubom i to direktnim konkurentom - RK Vogošća.

"Upravni odbor RK Bosna Visoko će sutra potvrditi da je igrač Mirza Mimić suspendovan. Prekršio je pravilnik o statusu igrača jer je bez znanja kluba pregovarao sa RK Vogošća. Prekršio je i ugovor kojim je vezan za RK Bosna", poručili su iz Bosne na zvaničnom FB profilu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Upravni odbor RK Bosna zasjeda sutra, a iz kluba poručuju da će javnost biti blagovremeno obavijštena o daljnjim koracima koji će se preduzimati kada je ovaj slučaj u pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi