Rukometaši Krivaje protiv Krajine žele nastaviti sjajan niz
Klub iz Zavidovića sjajno je krenuo u novu sezonu, te su na dobrom putu da ostvare zacrtani cilj, a to je povratak u društvo najboljih bh.klubova

Prva liga FBiH, grupa Sjever, 9.kolo

Rukometaši Krivaje protiv Krajine žele nastaviti sjajan niz

D. Kurbegović

Rukometaši Krivaje nezadrživo koračaju ka Premijer ligi u rukometu, klub iz Zavidovića u prvih osam kola u 1.ligi FBiH, a tako želi i da nastavi nakon devetog kola u kojem na domaćem terenu dočekuju tim Krajine iz Cazina.

U taboru Krivaje uvjereni su u novu pobjedu, te očekuju i veliku podršku s tribina.

“Već nekoliko sedmica najavljujem da su ovo i iduće kolo najvažnije za naš klub u prvom dijelu sezone. Ovog vikenda u goste nam dolazi Krajina, a iduće kolo idemo na veoma važno gostovanje kod Čelika. U ove dvije utakmice od svakog igrača ću tražiti da svoj maksimum, jer podrška koju dobijamo od naših navijača i čitavog grada nas obavezuje na to. Ja kao trener, a i moji igrači, smo svjesni toga, te ćemo se spremiti da u subotu ostvarimo novu pobjedu pred našim navijačima", kazao je trener Krivaje Damir Memić.

Kapiten ekipe Ferid Avdić, kao jedan od najiskusnijih igrača ističe da opuštanje ne smije biti

“Maksimalna je ozbiljnost pred utakmicu s bivšim premijerligašom Krajinom. Moramo biti na najvišem nivou, jer nam je svaka utakmica u ovoj sezoni veoma bitna. Dobro treniramo i spremno dočekujemo ovu utakmicu. Uz pomoć naših navijača ne sumnjam u novi uspjeh i nastavak pozitivne serije", kazao je Avdić.

Jedan od najboljih igrača Almir Alić vjeruje dap objeda nijednog trenutka neće doći u pitanje.

” Mislim da smo u ovom trenutku dosta bolji tim, te da naša pobjeda u subotu neće doći u pitanje, ipak treba riječi sprovesti u djelo, odnosno kvalitete pokazati na terenu. Također bih ovim putem pozvao sve naše navijače da u subotu dođu na utakmicu, jer nama njihova pomoć s tribina znači mnogo. Idemo svi zajedno ka cilju, a to je Premijer liga”, kazao je Alić.

Susret između Krivaje i Krajine na rasporedu je u subotu 17.11., od 19:00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Zavidovići.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi