Gračanica pobijedila Slobodu, sada čeka vijesti iz Visokog

Premijer liga BiH za rukometaše

Gračanica pobijedila Slobodu, sada čeka vijesti iz Visokog

Rukometaši Gračanice pobijedili su večeras na domaćem parketu u sjajnoj atmosferi Slobodu iz Tuzle sa 29:25. U pitanju je susret 15. kola Premijer lige BiH nakon kojeg je Gračanica zasjela na prvu poziciju.

Domaći su bolje otvorili meč i držali prednost čitavim tokom prvog poluvremena. Ipak, gosti nisu dopuštali da se ode na veću razliku i stalno su držali priključak na minus jedan ili dva gola. Na odmor se odlazi s prednošću domaćih od 15:14.

Sve do sredine drugog dijela igralo se gol za gol i Gračanica je 12 minuta prije kraja imala prednost od 22:21. Od tog trenutka domaći ubacuju u brzinu više i brzo odlaze na tri gola prednosti.

To je očigledno i prelomilo susret pa se gosti više nisu mogli vratiti i na kraju je završilo 29:25.

Gračanicu su do trijumfa vodili Vladimir Tomić i Dušan Živanov sa po devet golova dok je Adi Džinović dodao četiri. Kod gostiju bolji od ostalih bio je Davor Kadić sa sedam golova, a po pet su dali Jovan Talevski i Arnad Hamzić.

Gračanica je sada lider sa 36 osvojenih bodova koliko ima i Borac, ali Banjalučani imaju meč manje koji u ovim trenucima igraju protiv visočke Bosne. Ako Bosna pobijedi, onda je Gračanica jesenji prvak, u svakom drugom scenariju prvak je Borac.

Treba reći i to da je ekipa Slobode ostala na 7. pozicji sa 22 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U još jednom susretu koji se igrao večeras Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje pobijedila je Vogošću Poljine Hills sa 34:23, a briljirao je golman Berzad Demirović sa čak 22 odbrane.

Sloga je sada na 5. poziciji sa 26 bodova, dok je Vogošća ostala na 13. pozicji sa samo 16 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi